4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Kara kış göz açtırmıyor

Van’da, aniden bastıran kar hayatı olumsuz yönde etkilerken, araç trafiğinde zaman zaman aksamalar meydana geldiği belirtildi.

Şehir merkezinde araç trafiği durma noktasına gelirken, şehirlerarası yollarda etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle aksamalar yaşandığı ve trafik akışının kontrollü olarak sağlandığı belirtildi.

Van Gölü’nde balık avlayan balıkçı tekneleri, kar yağış ve sis nedeniyle göle açılamadı. Tomurcuk açmaya hazırlanan ağaçlar da karla kaplanarak beyaza büründü.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri, önceki kar yağışlarından dolayı halen 11 köy yolunun kapalı bulunduğu, yeni kapanan yolların olup olmadığı konusunda, henüz kendilerine bir bilginin gelmediğini söyledi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının 05 Nisan 2005 Salı gününe kadar belli aralıklarla devam edeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Şehir merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştığını ifade eden yetkililer, bu gece hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesinin beklendiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 13:37:35
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 16:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?