3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kara sevinenlerde var

Türkiye'nin bir çok ilinde hava koşulları yüzünden olumsuzluklar yaşanırken, kar yağışı Vanlılar tarafından sevinçle karşılandı.

Uzun bir aradan sonra kar yağması, dondurucu hava sıcaklığını kırarken, çiftçiler başta olmak üzere vatandaşlar sevindi. Kar yağışının olmaması sebebiyle Sibirya soğuklarının yaşandığı Van'da, yağışla birlikte havalar da ısınmaya başladı. Kar yüzü görmeyen Vanlılar, soğuk havalardan dolayı hastalıklardan şikayet ederken, çiftçiler de yetersiz yağışlar yüzünden ürün kaybından korktuklarını dile getiriyorlardı. Yaz aylarında kuraklığın yaşanacağını endişesi taşıyan çiftçilerin yüzü bugün güldü. Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olmaya başlarken, sabah saatlerinde yağışla karşılaşan vatandaşların oldukça memnun oldukları görüldü.

Konu ile ilgili sevinçlerini dile getiren vatandaşlar ve çiftçiler, uzun süreden beri kar beklediklerini ifade ederek, soğuklar yüzünden oluşan yaygın hastalıkların kırılmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler. Yağışların böyle devam etmesi halinde yaz aylarında kuraklığında yaşanmayacağını vurgulayan vatandaşlar, 'Keşke daha fazla kar yağsaydı' dediler.

Mevsim itibariyle yaşanan gribal enfeksiyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uzm. Dr. Ali Kutay Çelik de kar yağışı ile birlikte hasta şikayetlerde bir düşüş olabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 17:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?