5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Karael, önemli uyarılarda bulundu

Demirciler Oda başkanı İdris Karael, Doğalgaz kullanımı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler ve Esnaf sanatkârlar odası Yön. Kur. Başkanı İdris Karael, Doğalgaz ile ilgili basın açıklaması yaptı.
İdris Karel yaptığı açıklamada, Özellikle ilimizde geçen yıldan beri kullanılmakta olan doğal gazın aboneliği ve tesisatının yaptırılması konusunun öneminin anlaşılması bakımından zorunlu olduğu için aşağıdaki açıklamaları kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirterek şöyle devam etti:
“Her şeyden önce Doğal Gaz Tesisatı Yaptıracak olanların Dikkat etmesi gereken önemli hususlar Öncelikle Doğalgazınızı yaptırırken tesisatçı seçimine dikkat edin. Doğal Gaz Tesisatınızı yaptırırken Firma veya Tesisatçıya mutlaka yetkili sertifikasının olup olmadığını sorun ve gerekirse araştırınız.
Çünkü bizlerin mal ve can güvenliği açısından çok önemlidir. Özellikle evlerine yeni doğalgaz tesisatı yaptıracak olan vatandaşlar için gerekli bilgileri vermek zorundayız. İşveren haklı olarak serbest piyasa koşullarında istediği Yetkili firma ile anlaşıp tesisatını yaptırabilir. Fakat doğalgaz tesisatçısı olarak iş yapacak firmaların, sertifika alma zorunlulukları vardır. Abonelerin öncelikle doğalgaz iç tesisatlarını yaptıracakları firmaların sertifikalı olup olmadığını bilmeleri gerekmektedir. Bu sertifikalar, şahıs veya tüzel kişilere EPDK adına verilmektedir. Sertifikasız firmaların faaliyette bulunmaları kesinlikle yasaktır” diyen Karael;
Abonelerin firma veya Doğal gaz tesisatçısı ile anlaşırken yaptıracakları işi detaylandırarak sözleşme yapmaları önemlidir diyerek; “Özelikle doğal gaz kullanımı ile ülkemizde son günlerde üzücü maddi hasarlı ve ölümlü kazalar yaşanmaktadır. Doğal gaz Tesisatınızı yaptıracağınız Firmayı veya tesisatçıyı mutlaka araştırın. Ve Tesisatınızı yetkili birisine yaptırın çünkü bu yetkili kişi Tesisatınızla ilgi yapması gerekenler şunlardır.


Doğal gaz tesisat projenizi çizecek, Çizilen projeyi VANDAŞ ’a onaylatacak,
Abone ile yapılan resmi sözleşme kapsamındaki tüm yükümlülükler eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Tesisatını yapacak, Cihazını takacak, Yetkililere kontrol ettirecek, daha sonra tesisatın uygunluk belgesini alacaktır.
Tesisatçı firma seçilirken firmadan VANDAŞ ’ın yetkili tesisatçı firma belgesini ve bu firmanın en az bir MÜHENDİS, bir KAYNAKÇI USTASI ve bir de TESİSATÇI USTASI olmalı ve ustaların Mutlaka USTALIK belgeleri olmalıdır. Mesleki odaya kayıtlarının olması gerekir. Bundan dolayıdır ki,
Doğalgaz gibi çevreci enerji kaynağının kullanımı İlimiz Açısından Çok Önemli olup sevindirici bir gelişmedir. Tüketiciler olarak bizlerin güvenle kullanabileceği Sağlam doğal gaz iç tesisatının yetki sahibi olan biri tarafından yapılmasıdır.
Doğru Projelendirme ve verimli bir tesisatın imalatı olmalıdır. Onun için dikkatli olmamız lazım özellikle İç tesisatın yapılmasında ekonomik açıdan önemli büyük meblağ tutan tesisat giderleri,, cihaz bedeli, işçilik giderleri için göstereceğimiz hassasiyetle hem kendimiz hem de ülkemiz ekonomisi Kazanacaktır.
Günümüzde müşteri memnuniyeti giderek daha bir önem kazanmaktadır. Rekabetin kızıştığı bir ortamda kalifiye eleman ve standartlara uygun malzeme ve İşçilik ile mümkündür. Bu lehine olduğu gibi kaliteli iş yapan ustalar için de daha çok müşteri kazanmış olacaklar” şeklinde açıklama yaptı.

..
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 08:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?