5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Karaloğlu inşaatları inceledi

Van Valisi Münir Karaloğlu, Memur-Sen Van Şubesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Kavurma köyü civarında 330 dönüm arsa üzerine yaptırılan bin 58 konutluk inşaat alanında incelemelerde bulundu.


Vali Karaloğlu, beraberinde Vali Yardımcıları Ömer Özcan, Ali İpek, Halil Berk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr. Adnan Yaviç ile birlikte Kavurma köyü yakınlarında yapımı devam eden TOKİ inşaat alınana geldi. Pakt İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sahibi Abdullah Aydın ve Şantiye Müdürü Mimar Sedat Özcan tarafından karşılandı. 1 Kasım 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından temeli atılan ancak 3 ay önce yapımına başlanan konutların yüzde 35'nin bittiğini belirten yüklenici firma yetkilisi Aydın, inşaat çalışmaların çok hızlı yürüdüğünü, hedeflerinin de belirlenen tarihten önce bitirmek olduğunu söyledi.
Memurların normal şartlarda ev sahibi olmalarının zorluğundan bahseden Karaloğlu, Memur-Sen'in böyle bir uygulamasının örnek olduğunu vurguladı. İnşaatın başlamasından sonra hızla ilerlemesinin de başarı olduğunu ifade eden Karaloğlu, konutların yakınından çevre yolunun geçmesi, 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte bu bölgenin gelişeceğini söyledi. Karaloğlu, inşaat alanındaki incelemelerinin ardından şantiye binasına geçerek, konutların yerleşim alanı ile ilgili yüklenici firma yetkilisi Abdullah Aydın'dan bilgi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 12:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?