5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Karaloğlu'na dost ziyareti

REŞADİYE HALKI VALİ KARALOĞLU'NU UNUTAMADI

İstanbul'da bulunan Reşadiye Kültür Eğitim Vakfı ile Reşadiye Kültür ve Dayanışma Vakfı başkanları, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

2000-2002 yılları arasında Tokat'ın Reşadiye İlçe Kaymakamlığı görevini yapan Vali Münir Karaloğlu'nu, görev yaptığı süre içinde unutamayan sivil toplum kuruluş temsilcileri Van'a geldi. Makamında Reşadiye Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Yücel Üstündağ ve Reşadiye Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İbrahim Kurt'u kabul eden Vali Karaloğlu, geçmiş günleri yad ederek konuklarıyla bol bol sohbet etti.

Karaloğlu, eski dostlarını görünce Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Reşadiye halkının kadirşinaslığını unutamadığını dile getiren Vali Karaloğlu, yaklaşık 2 bin kilometre yol kat ederek kendisini ziyarete gelen eski dostlarına da teşekkür etti.

Vali Karaloğlu'nun Reşadiye Kaymakamlığı yaptığı sırada halkla bütünleşmesini, sivil toplum örgüt temsilcileriyle işbirliğini öven Reşadiye Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İbrahim Kurt, "Vali Beyi ilçemizde kaymakamlık yaptığı dönemden tanıyoruz. O dönemde halkla bütünleşmesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışma konusunda çok başarılıydı. Kendisini Reşadiye halkı olarak çok sevdik. Sayın Valimiz Reşadiye'den ayrıldıktan sonra da dostluğumuz devam etti" dedi.

Reşadiye Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Yücel Üstündağ ise ziyaret sonrası yaptığı kısa değerlendirmede, ilçelerinde Mehmetçiğe yönelik meydana gelen saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Vanlılara, Vali Münir Karaloğlu'na sahip çıkmaları tavsiyesinde bulunan Üstündağ, "Vanlı kardeşlerimden Münir Bey'in valiliği devam ettiği zaman kıymetini bilmeleridir. Ayrıldıktan sonra değil de ellerinde olduğu zaman bilsinler ve tecrübesini Van için kullanmasını sağlasınlar. Özellikle de sivil toplum kuruluşları konusunda çok donanımlıdır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliği görevini çok başarılı bir şekilde yaptı. Zaten mülki idare amiri olarak çok donanımlıdır. Tabiri caizse dört dörtlük bir insandır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:14:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?