6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Karanlığa meydan okuyorlar

KARANLIĞA MEYDAN OKUYORLAR

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Van İl Müdürlüğü ile Görme Engelliler Derneği işbirliğiyle açılan bilgisayar kurslarına katılan 10 özürlü genç bilgisayar öğrenerek meslek sahibi olmak istiyorlar.

Belediye İş Merkezi'nde açılan bilgisayar kursuna Görme Özürlü Derneği üyesi 10 kişi katılıyor. İş-Kur Van İl Müdürlüğü'nün meslek edindirme projesi çerçevesinde açılan kursun kendilerine en uygun meslek edindirme projesi olduğunu belirten kurs eğitmeni İlker Koltak, görme özürlü kişi ağırlığı kulağa verdiği için öğrenme kapasitesinin daha yüksek olduğunu söyledi. Derneğe üye toplam 30 kişiye 3 ayrı kursla sertifika vermeyi planladıklarını belirten Koltak, yüzde 70-80 oranında başarı sağlandığını ve bazı görme özürlülerin kısa sürede 10 parmak yazabildiğini ifade etti.

Kursiyerlerle bilgisayarın normal kullanım şeklini, Word'de çalışılması, programlar ve dilekçe yazımı üzerinde durduklarını anlatan Koltak, sertifika sahibi olacak kursiyerlerin daha sonra iş başvuru haklarını doğacağını ve öncelikli işe alınacaklarını kaydetti.

Konuşan cihaz yardımıyla klavyenin tuşlarına basarak çalıştıklarını söyleyen kursiyerlerden Hazım Işık ise 15 gün içinde 10 parmak yazmayı öğrendiğini söyledi. Işık, şimdiye kadar hep yazmayı hayal ettiğini, böyle bir olanağa kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu anlattı. Aslan Dinci isimli kursiyer de, şiire ve öykülere merakı olduğunu belirterek, "Bilgisayarı öğrendikten sonra kitap yazmayı düşünüyorum. Ben bir iş sahibi olmaktan ziyade bunun için bilgisayarı öğrenmek istedim. Çünkü edebiyata çok merakım var" dedi.

KARANLIĞA MEYDAN OKUYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 12:27:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 12:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?