7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Karapet Geçidi tipiye teslim!

VAN'DA KARLA MÜCADELE

Yurdun birçok bölgesinde hava mevsim normalleri üzerinde seyrederken, Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan Karapet Geçidi'nde kar ve tipi yüzünden ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yolda mahsur kalan araçlar, karayolları ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde kurtarıldı.

Kış mevsimin gelmesiyle birlikte Van'ın Bahçesaray ilçesine Bitlis-Hizan ilçesi bağlantılı karayolunda ulaşım sağlanıyor. Bu yıl kar yağışı az olmasından dolayı sürekli açık tutulan Van-Çatak bağlantılı Bahçesaray karayolu zaman zaman kar ve tipi yüzünden de ulaşıma kapandı.

Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, kış boyunca kapanan 2990 rakımlı Karapet Geçidi'ni sürekli açık tutmaya çalışırken, sürüler de Çatak bağlantılı Bitlis-Hizan bağlantılı yoldan daha kısa sürede ilçeye gidilmesinden dolayı fırtına, tipi ve çığa karşı bu yolu kullanmaya çalıştı. Geçtiğimiz Cuma akşamı Van'a hasta bıraktıktan sonra ilçeye geri dönüşünde 2990 rakımlı Karapet Geçidi'nde mahsur kalan 112 Acil Servis ambulansı jandarma ve karayolları ekipleri tarafından uzun uğraşlar neticesinde kurtarılmıştı.

Van ve yurdun büyük bir bölümünde hava şartları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Bahçesaray karayolunda ise kara kış yaşandı. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekiplerinin sürekli çalışma yaptığı bölgede zaman zaman fırtınadan dolayı yol kısa süreli ulaşıma kapanırken çok sayıda aracında yolda mahsur kalmasına neden oldu.

Karayolları ekiplerinin müdahale ettiği yol ulaşıma açılarak mahsur kalan araçlar ise yollarına devam etti.

VAN'DA KARLA MÜCADELE
VAN'DA KARLA MÜCADELE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 11:24:00
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 15:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?