4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Karayalçın'ın hedefi toprak reformu

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, toprak reformunun yeni bir anlayış ile tekrar el alınması gerektiğini kaydetti.

SHP Van İl Başkanlığı’nın yarın yapılması planlanan 2. Olağan Genel Kurulu’na katılmak için Van’a gelen Genel Başkan Karayalçın, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ı makamlarında ziyaret etti.

Belediyeden Van Valiliği’ne İzmir Milletvekili Hakkı Akalın, İstanbul Milletvekili Ahmet Gülyüz Ketenci, Genel Başkan Yardımcısı Uğur Çileson ve Van İl Başkanı Cemal Şen ile birlikte yürüyerek gelen Karayalçın, yol kenarında uçkun satan Ahmet Ay isimli çocuğun yanağını okşayıp, uçkunun ismini sormayı da ihmal etmedi.

Daha sonra Vali Tanılır’ın makamına geçen Karayalçın, SHP’in yapılacak olan olağan genel kurul toplantılarına yarın Van’da start vereceklerini söyledi.

Gittiği her yerde vali, belediye başkanları ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile görüşerek ilin sosyal, kültürel ve ekonomik durumuyla ilgili bilgi aldığını dile getiren Karayalçın, Vali Tanılır’a ilin tarihi, turistik, sanayi, eğitim, hayvancılık ve köye dönüşler hakkında bilgi aldı.

Ağalık sisteminin bitmesi için Ankara’da çadır kurarak eylem yapan Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nin Sinanlı Köyü halkını örnek gösteren Karayalçın, son yıllarda çaresizlik içerisinde kalan insanların tarıma yöneldiğini söyledi.

Karayalçın, "Bunun için toprak reformunun yeni bir anlayışla tekrar ele alınması gerekir. Biz parti olarak bu konunun gündeme gelmesi için yavaş yavaş sesimizi yükseltiyoruz" dedi.
Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’ı da ziyaret edeceği belirtilen Karayalçın’ın, yarın kongreye katıldıktan sonra Batman ve ardından da Diyarbakır’a geçeceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 21:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?