3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Karayolları sahil yolunu istiyor

Sahil yolu şeridinin taş dolgu işinin dün ihalesi yapıldı. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Karayolları 11. Bölge Müdürü Metin Görmen, sahil yolunun Karayolları yol ağına alınması için gerekli girişimde bulunduklarını söyledi. Ayrıca sahil yolu şeridinin taş dolgu işinin de ihale edildiğini belirten Metin Görmen, bin 100 kilometrelik taş dolgu işinin ihale edildiğini ve ihale aşamasının tamamlanmasıyla birlikte çalışmaların başlayacağını vurguladı.




Van Belediye Başkanlığı'nca hazırlanan proje kapsamında; İskele ile Van Kalesi arasında kalan bölümde yapılması tasarlanan Sahil Bandı için şu ana kadar Turizm Kültür Bakanlığı tarafından 2007 yılı içerisinde 700 bin YTL ödenek gönderilirken, bu projenin tamamlanması için ihtiyaç duyulan ödeneğin temininin gerektiği bildirildi.




Sahil yolu şeridi için bir proje hazırladıklarını belirten Karayolları 11. Bölge Müdürü Metin Görmen, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sahil yolunun yol ağına alınması için talepte bulunduklarını belirtti. Sahil Yolu Şeridi için kaya dolgu ihalesini yaptıklarını da ifade eden Metin Görmen, 2008 yılı içerisinde de sahil şeridi yolu yapımına başlayacaklarını kaydetti.




Yıllardır bir çıkmazda olan ve Van Belediyesinin bir türlü elini taşın altına koymaması nedeniyle yapılamayan sahil yolu nihayet Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Van'daki tüm kesimler için olmazsa olmaz olan sahil yolu için istekte bulunmasına karşın, hiçbir kurumun bugüne kadar yapımı için elini taşın altına koymaması, sahil şeridinin bugüne kadar yapılmamasına neden olmuştu. Ancak Karayolları 11. Bölge Müdürü Metin Görmen yaptığı açıklamada, sahil yolu şeridinin artık Karayolları yol ağı programına alınarak en kısa sürede yapımına başlanacağını söyledi.
Yıllardır yılan hikayesine dönen sahil yolu için ışık göründü.



Çiçekli Beldesi ise bu yıl içerisinde hazırladığı proje kapsamında 2 bin 300 metre uzunluğundaki sahil yürüyüş bandı yapıyor. Projesi hazır olan sahil yürüyüş bandı ile birlikte dinlenme ve oyun parkı alanı, plaj voleybol sahası, yatların yanaşabileceği Marina'da yapılacağı bildirildi. 1 milyon 300 bin YTL'ye mal olacak olan sahil yürüyüş bandı projesinin startını önümüzdeki günlerde vererek 2009 yılı sonunda bitirmeyi planlayan Çiçekli Beldesi Van Gölü sahil yolunun en kısa sürede yapılmasına ön adım olmuş oldu.

prestij
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 11:47:11
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 11:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?