1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Karayoluna çığ düştü!

Van-Çatak Karayolu'na çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu ilçeyle bağlantı kesilirken, karayolları ekipleri fırtınanın durmasıyla yol açma çalışmalarına başlayabildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu Van-Çatak karayolunun 72'nci kilometresinde çığ düştü. Çığ altında araç kalmazken, Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri fırtınanın durmasıyla iş makineleri ile yol açma çalışmalarına başladı. Van tarafında karayollarına ait 2 iş makinesi, Çatak tarafında ise İlçe Özel İdaresi'ne ait 1 iş makinesi kar temizleme çalışmalarına başladı.

Van'dan Çatak ilçesine giden araçlar yolcularını çığ bölgesinde indirip, çığ bölgesini yaya geçerek Çatak'tan gelen minibüslere binerek yollarına devam ederken, aynı uygulama Çatak'tan gelenler için de yapılıyor. Özel araçları ile yolda mahsur kalan vatandaşların ihtiyaç ve güvenliğini ise jandarma sağlıyor.
Çığ düşmesi sunucu Çatak ve köylerine dün geceden beri elektrik verilemezken, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri ise, ilçeye geçici elektrik vermek için yoğun çaba sarf ediyor.

Yetkililer yolun sabah saatlerine kadar açılacağını söylerken, yolda kalan bazı vatandaşlar ise, her sene aynı sıkıntıyı çektiklerini söylediler. Vatandaşlar, buraya çığ tüneli yapıldığı takdirde bu sıkıntıların biteceğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2012 Perşembe 11:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?