6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kardelenler'den referanduma destek

VAN KARDELENLER KADIN DERNEĞİ'NDEN REFERANDUMA DESTEK

Kardelenler Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Dalaz, imtiyazlara ve imtiyazlılara karşı bir duruşu ifade ettiği için referandumda 'Evet' demek hayati önem taşıdığını belirtti.

Sanat Sokağı'nda bir basın açıklaması yapan Kardelenler Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Dalaz, Van Kardelenler Kadın Demeği olarak, bu ülkede ilk defa kadın haklarının ciddiye alan ve kadınlar lehine iyileştirmeye yönelik bir düzenleme öngören bu yasa tasarısını olumlu bulduklarını söyledi.

Bunu gönülden desteklediklerini anlatan Dalaz, salt kadınlar için değil, gerek sistematik gerekse de fiili olarak mağdur edilen çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi özel surette korunması gerekenler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağını vurguladı. Yasa değişikliğini toplumsal kesimlerin korunması yolunda önemli bir adım olarak gördüklerini ifade eden Dalaz, demokrasi, özgürlük, eşitlik, insan haysiyeti ve onuru için kendilerine verilen yetkiyi yerinde değerlendirmek ve referandum kültürünün yaygınlaşması için 'Evet' diyeceklerini belirtti.

Dalaz, “Bu duruş, milli irade için de bir imkan olacaktır. Ayrıca yasaklara karşı, darbeye karşı, vesayete karşı, seçkinlere karşı, fişlenmeye karşı, imtiyazlara ve imtiyazlılara karşı bir duruşu ifade ettiği için referandumda 'Evet' demek hayati önem taşıyor. Bu sebepler başta hakın hakları olmak üzere ifade etmediğimiz ancak düşünüldüğünde herkesin olumlu bulacağı birçok olumluluk içeren bu maddelerin de içinde bulunduğu anayasa değişikliği referandumu seçimlerinde 'Evet' demenin getireceği yarar ve olumluluklar üzerinde halkımızı düşünmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

VAN KARDELENLER KADIN DERNEĞİ'NDEN REFERANDUMA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:01:00
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?