5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kardeş oda oldular

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) arasında ticaret ve dostluk köprüsü oluşturulması için hazırlanan protokol düzenlenen törenle imzalandı.


Vali Münir Karaloğlu'na nezaket ziyaretinde bulunmak üzere Van'a gelen KOTO heyeti, Zahir Kandaşoğlu'nun Edremit ilçesine bağlı Çiçekli beldesinde bulunan köydeki evinde misafir edildiler. Van Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Van Müftüsü Osman Artan'ın da sonradan katılım gösterdikleri programda yapılan ikramların ardından VATSO ile KOTO arasında ticaret ve dostluk köprüsü oluşturulması için hazırlanan protokol imzalandı.


İmza töreni esnasında KOTO Başkanı Halil İbrahim Keleş'e VATSO adına plaket sunan Vali Karaloğlu, yaptığı kısa konuşmada Kocaeli'nin Türkiye'nin sanayisini 25 yıldır tek başına sırtladığını ifade etti. Karaloğlu, Kocaeli'nin artık sanayiye ihtiyacının olmadığını belirterek, protokolün tek taraflı okunması gerektiğini söyledi. Kocaeli'den bundan sonra gelecek olan yatırımların adresinin de belli olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, "İnşallah bu iş birliği protokolü bundan sonraki ilişkilerde önemli mesafe alınması noktasında katkı sağlayacaktır. Her şeye bir vesile lazım. Bizim Van'a atanmamızda Van-Kocaeli dostluğunun da başlamasına vesile oldu. İnşallah Kocaeli halkı ile Van halkının da kardeşliğini, beraberliğini, dostluğunu da sağlamış oluruz bu ilişkiyle. Çok sayıda Kocaelili Van'a gelecek, bir turizm akını olacak. Ben değerli Kocaeli heyetimize nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu protokolünde iki kentin hayrını olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
KOTO Başkanı Halil İbrahim Keleş'in de kısa bir teşekkür konuşması yapmasının ardından duygularını dile getiren VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van olarak çok şanslı bir döneme girdiklerini belirtti. Kandaşoğlu, Kocaeli'nde görev yapan Vali Münir Karaloğlu'nun Van'a atanması ile birlikte Türkiye'nin sanayisine yön veren Kocaeli Ticaret Odası heyetini buraya gelerek kardeş oda protokolünün imzalanmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Kocaeli'nin bu büyük sanayisinden Van olarak faydalanacaklarını anlatan Kandaşoğlu, "Bir çok yatırımcı buraya gelecek. Biz de VATSO olarak valimize söz veriyoruz. Bu yatırımcıların emrinde olacağız. Bize müracaat ettikleri taktirde her türlü işlemlerini bitirip onların hizmetine sunacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 15:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?