5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Karnında bebeği ile mezun oldu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) mezun olan yaklaşık 3 bin öğrenci, İlyas Türetken Spor Salonu'nda düzenlenen törenle mezuniyet belgesini aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, trampet dinletisi sundu. Dinletinin ardından açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Ömer Özcan, mezun öğrencilerin okullarda öğrendikleri bilgileri, hayatta uygulama aşamasına geldiklerini ve hayat okulunun da henüz başında olduklarını ifade etti. Özcan, buradan mezun olan öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Efendilik yoktur, hizmet etmek vardır. Hizmet edeni, millet isterse efendi yapar' sözünü akıllarının bir kenarında tutması gerektiğini belirterek, ''Bu ifadeyi mezuniyetten sonraki hayatınızda ilke olarak kabul ederseniz, ülkemize hayırlı birer insan olarak hizmet etmiş olursunuz'' dedi.
Daha sonra kürsüye gelen YYÜ Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan, yaptığı konuşmasında, diploma aşamasına gelen öğrencileri, onlara desteğini esirgemeyen ailelerini ve onlara fedakarca bilgilerini aktaran çalışma arkadaşlarını kutladığını söyledi. Prof. Dr. Ceylan, dünyanın gittikçe küçüldüğünü, insanların ve milletlerin tek başına yaşamasının mümkün olmadığını ifade etti. Rektör Ceylan, ''Önemli olan ilişkilerimizde söz sahibi olabilmek ve onurumuzla yaşamaktır. Bu da ancak en az onların düzeyinde, bilime ve teknolojiye ve ekonomik güce sahip olmakla sağlanır. Bunun yolu da birlik içinde kardeşçe elele vererek, çok çalışmaktan geçer. Başka çaresi yoktur'' dedi.

''KIZLARIN EĞİTİMİ İHMAL EDİLEMEZ''
İhmal edilmemesi gereken diğer konunun da kızların eğitimi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ceylan, ''Kızların eğitimini ihmal etmemiz, toplumun yüzde 50'sini cehalete terk etmemiz demektir. Bir milleti bir vücut gibi düşünün. O vücudun yarısını, cehaletin zincirleri ile demir kazıklara bağlarsanız, kalan yarısını yükseklere kaldıramazsınız. Hele hele bunlar çocuklarımızın annesi ise o anneden nasıl çocuk yetiştirmesini beklersiniz. Halen kız çocuklarımızı okula göndermemekte ısrar ediyoruz ve bu çağda halen bu sorunlarla uğraşıyoruz. Böyle bir şey olamaz. Bu sorunun çözümünde yediden yetmişe, hepimize büyük görevler düşmektedir. Lütfen herkes köyünde, mahallesinde gerekli gayreti göstersin'' şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Ceylan, eğitim kurumlarının amacının sadece devlete memur yetiştirmek olmadığını da belirterek, ahlaklı, karakter sahibi, dürüst, hayatta rastlayacağı engelleri aşmayı başarabilen kudretli gençler yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.
Yapılan konuşmalardan sonra Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan, 2008-2009 eğitim öğretim yılı Eğitim Fakültesi birincisi olan Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği bölümünden Erhan Gülmez'e, ikinci olan Biyoloji Öğretmenliği bölümünden Ayşegül Can ve üçüncü olan Kimya Öğretmenliği bölümünden Sümeyye Yarba'ya belge ve plaket verdi. Erhan Gülmez, plaket ve belgesini aldıktan sonra kütüğe ismini çaktı. Törenin ilk oturumunda 3 bin öğrenciden yaklaşık 900'ü belgesini aldıktan sonra keplerini havaya atarak, mezuniyet sevincini yaşadı.

KARNINDA TAŞIDIĞI 8 AYLIK BEBEĞİ İLE MEZUN OLDU
YYÜ Çocuk Gelişimi Meslek Yüksekokulu öğrencisi olan ve bir ay sonra bebeğini dünyaya getirecek Ümran Sevim Güldal ile Elektrik Bölümü öğrencisi eşi Soner Güldal birlikte mezun oldu. Okulun ilk yılında tanıştıklarını ve evlendiklerini belirten Ümran Sevim Güldal, rahatsızlığı nedeniyle okulun birinci döneminde çok başarılı olamadığını, ikinci dönem ise bebeğinden aldığı güçle 21 dersin sınavını başarıyla vererek mezun olduğunu söyledi.
Soner Güldal ise eşi ve henüz doğmamış bebeği ile okuldan mezun olduğunu, çocuğunun da kendileri gibi üniversiteden mezun olmasını umut ettiklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?