5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kavgalı maçın ardından

Van'ın Muradiye İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, geçtiğimiz pazar günü Muradiye Stadyumu'nda gençlerle polis memurları arasında oynanan dostluk maçında çıkan kavga olayı ile inceleme ve soruşturmanın sürdüğü, ihmali olanlar varsa cezalarını çekeceğini söyledi.

Polis tarafından darp edildiği belirtilen gençleri velileri ile birlikte kabul eden İlçe Kaymakam Ömer Sağlam, meydana gelen olayın üzücü olduğunu belirtti. Bu tip olayların bir daha cereyan etmemesi için gerekli önlemlerin alındığını, maçın adı gibi dostluk ve kardeşlik içerisinde huzurlu bir şekilde beraberce yaşamaya devam edileceğini söyleyen Sağlam "Biz hepimiz kardeşiz. Din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin bugüne kadar kardeşçe birlikte yaşadık, bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Bunu kimse bozamaz. Kimse bu olayı başka yönlere çekmesin. Konuyla ilgili gerekli adli soruşturma Muradiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, idari soruşturma ise Polis Başmüfettişi tarafından yürütülmektedir. Olayda ihmali olan polisler var ise kesinlikle bunun bedelini ödeyecektir. Biz kimseyi korumayız. Kaymakamlık turnuvasında ilk maçımızı da bu gençlerimizle yapacağız" dedi.

Öğrenci velilerinden Zeki Ağlak, yaşanan tatsızlığın maçta kalması halinde bunu normal karşılayabileceklerini, ancak daha sonra polis merkezindeki olaylar karşısında şikayetçi olduklarını anlatarak "Bizim olayı başka bir yöne çekme gibi bir düşüncemiz yoktur. Hata yapanların cezalandırılacağı konusunda devletimize de size de güvenimiz sonsuzdur" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taskınn nnn IP: 94.122.26.xxx Tarih : 14.04.2009 19:08:48

DOSTLUĞUNUZ BOYSA ÜSTÜ KALSIN ALMAYALIM.DİLE KİLİT VURULDUĞUNU NERDEN GÖRDÜNÜZ DİLİMİZE KİLİT VURSANIZ GÖZLERİMİZ KONUSAÇAK YAŞASIN HAKLARIN KARDEŞLİĞİ ARKADAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN USTALAŞIP TAŞI KIRMAK DOSTTU DÜŞMANI AYIRMAKTA.