2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kayak merkezine yeni tesis

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi'ne yaklaşık 6,5 milyon YTL harcama ile modern bir tesis kurulacağını söyledi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Çintimar, tesis inşaatı ile ilgili gerekli ihalenin hazırlandığını belirtti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Van'a inşa edilecek olan tesisin ildeki kayak sporunun gelişmesini büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çintimar, kurulacak olan kamp eğitim merkezinin 70 kişi kapasiteli olacağını kaydetti.

Eğitim merkezinin bir nevi otel olacağını anlatan Çintimar, "Bunun yanında 1.5 kilometrelik bir telesiyej kurulacaktır. Böylesi bir tesise ilimizin büyük bir ihtiyacı vardır. İlimizi ziyarete gelen turistler bile kayak merkezini gezmeye gittiklerinde burada konaklayabilecekler. Buraya harcanacak olan miktar ise 6,5 milyon YTL civarındadır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'müz tarafından Mayıs 2008 ayı içerisinde ihale gerçekleştirilecek, haziran 2008'de ise inşaata başlanacaktır. Tesis tüm Van'ımıza hayırlı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 16:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?