2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kayıt dışı esnafa takip

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (VESOB) Başkan Vekili Hüsamettin Çelik, bugüne kadar il genelinde bin 787 esnafın kayıt altına alındığını ifade ederek, 2008 yılı içerisinde ise 355 esnafın ticaret terkini verdiğini söyledi.

VESOB Başkanı Mehmet Ali Can'ın vefatından dolayı vekil olarak göreve atanan Hüsamettin Çelik, makamında İHA muhabirine konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Odalarına kaydı bulunmayan korsan esnaf sorununun ortadan kaldırılması için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirten Çelik, il genelinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

Bir çok esnafa uyarılarda bulunduklarını ve bazıları için ise gerekli cezai işlemlerin yapıldığını anlatan Çelik, "Sektörde yaşanan sıkıntılarından dolayı birçok esnafımız ticaret terkini verirken, vergisini veren diğer esnaflarımızın da aynı sorunları yaşamaması için çalışmalarımıza hız verdik. Kayıt dışı esnafa, ya bağlı bulunduğu odaya kaydını yaptırması, ya da bu işi terk etmesi gerektiğini iletiyoruz. Bu konuda ilimiz genelinde birliğe bağlı odalar, gerekli tüm denetimlerini yapıyorlar. Şuana kadar bin 787 esnafımız kayıt altına alınırken, 2008 yılı içerisinde ise 355 esnaf ticaret terkini vermiştir. Umarım bundan sonra hiç bir esnafımız ticaret terkini vermez. Çünkü piyasa çok durgun ve yaşanan krizden dolayı esnaflar sıkıntılar içerisindedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 14:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?