2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kayıt şenlikleri başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 2008-2009 eğitim öğretim yılı çerçevesinde düzenlenen 'Kayıt şenlikleri' başladı.


Üniversite kampusu Merkezi Kafeterya'da düzenlenen etkinlikte velilere ikramlar yapılırken, öğrenciler de kayıtlarını yaptırmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuçlarına göre YYÜ'yü kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin, 08 Eylül 2007 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Çocuklarının üniversiteyi kazanmalarından mutlu olan veliler, bu duyguyu her anne ve babanın yaşaması dileğinde bulundular.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Özdemir, kayıt şenliklerinin 2005-2006 eğitim öğretim yılında başladığını ve her yıl bu şenliklerin devam ettiğini söyledi. YYÜ'de her yıl olduğu gibi, bu yıl da Türkiye'nin değişik illerinden eğitim-öğretim görmek için gelen öğrencileri sıcak bir ortamda karşıladıklarını ifade eden Özdemir, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da bir dizi önlem aldıklarını söyledi.

Özdemir, veli ve öğrencilerin sıkıntı çekmemeleri için YYÜ'yü tanıtan CD ve şehir merkezine bir takım standlar kurduklarını belirterek, "Üniversitemizin görevlileri ve gönüllülerden oluşan elemanlar büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl dile getirdiğimiz gibi kayıtlarımız internet ortamına taşıdık. Bine yakın öğrencimiz internet ortamında ön kayıt yaptırdı. Bu yıl üniversitemizin öğrenci alımında kontenjan sayısı bin gibi arttırılarak, toplam alınacak öğrenci sayısı 5 bin civarına ulaşmıştır. 8 Eylül 2008 tarihine kadar öğrencilerimizin bu kayıt işlemleri devam edecek. Öğrencilerimizin YYÜ' tercih ettikleri göz önündedir" dedi.


Kayıt işlemlerini kolaylaştırma çabasında olduklarını, bunun için çözümler üretmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Hülya Özdemir, ÖSYM ile görüşerek, sınava giren öğrencilerin e-mail adreslerinin alınmasını isteyeceklerini belirtti. Her öğrencinin mutlaka bir e-mailinin bulunduğunu ifade eden Özdemir, bu sayede kayıt evraklarını internet ortamında öğrenciye atabileceklerini kaydetti. Bunun hayata geçirilmesi halinde kayıt işlemlerinin kolay hale geleceğini vurgulayan Özdemir, bunun için çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:52:54
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 16:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?