1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Kaymakam çılgına döndü

Van’ın Muradiye İlçesi’nde Van Gölü'nde kaçak avlananlara yönelik yapılan operasyona Kaymakam Erol Tanrıkulu da katıldı.

Yumurta bırakmak için akarsulara göç eden inci kefallerini avlayan kaçak avcılara, "Vicdansızlar" diye seslenen Kaymakam Tanrıkulu, "Balıkların şu torbaların içerisinde görmek bizi derinden üzmüştür. Emniyet güçlerimizle bu balıkların canlı kalabilmeleri ve kaçak avlanmalarını önlemek için elimizden gelenini yapacağız" dedi.

Van Gölü’nde yaşayan milyonlarca inci kefali yumurtalarını bırakmak için adeta uçarcasına akarsulara göç ederken, güvenlik güçleri de balıkların avlanmasını önlemek için yoğun bir çaba gösteriyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen bilinçsiz avcılar tarafından dün gece Bendimahi Çayı’nda 24 çuval dolusu balık avlandı. Aldıkları istihbarat üzerene hareket eden polislere Kaymakam Tanrıkulu ile İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik de eşlik etti.

Avladıkları balıkları götürme imkanı bulamayan kaçak avcılar 24 çuvala doldurdukları balıkları dere kenarına bırakıp kayıplara karışırken, Kaymakam Tanrıkulu, gördükleri manzaranın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Kaçak avcılara "Vicdansızlar" diye seslenen Kaymakam Tanrıkulu şunları söyledi:

"Hiçbir yerde kadına el kaldırılmaz. Hele ki hamile kadına hiç el kaldırılmaz. Bu balıklarda on binlerce yumurta taşıyorlar. Van Gölü’nden buralara kadar gelip, yumurta bırakıyorlar. Maalesef bunları katlediyorlar. Bunları katledenler belki şu an bizi izliyor olabilirler. Bizlerin gitmesini bekliyorlar biz ne zaman gidelim de tekrar gelip balık avlasınlar. Bu vicdansızları nasıl eğitebiliriz. İnşallah bunun farkına varabilirler. Bu büyük bir kayıp ve Bunlar belirli bir süre sonra milyonlarca balığa dönüşecek, balıkların şu torbaların içerisinde görmek bizi derinden üzmüştür. Emniyet güçlerimizle bu balıkların canlı kalabilmeleri ve kaçak avlanmalarını önlemek için elimizden gelenini yapacağız. Türkiye’nin en önemli değeri şu an vicdansızların ellerinde çuvalların içerisine girmiş. Tabi yapanları son derece kınıyorum onlara vicdansızlar diyorum. Kanuni yaptırımlar son derece yetersiz. Keşke balık avlanmada kullanılan ataçlara el konulup cezalar daha ağır olsaydı. Belki daha caydırıcı olabilirdi. Bu işin üstesinden daha kolay gelinebilirdi."

Bugün Gazetesi
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2012 Çarşamba 16:15:10
Güncelleme :23 Mayıs 2012 Çarşamba 16:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?