6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kaymakam eşi köy yollarında

KAYMAKAM EŞİ KÖY YOLLARINDA

Van'ın Muradiye İlçe Kaymakamı Metin Esen'in eşi Hacer Esen, beraberindeki ekiple ev ev gezerek öğrenci tespiti yapıp kız çocukları okula kazandırıyor.

Yukarı Argıt köyüne, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Yüksel Aydın, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Kayakeser ve YİBO Müdür Yardımcısı Gonca Kolcu ile birlikte öğrenci tespitine çıkan Hacer Esen, köyde evleri dolaşarak kızları okutmak istemeyen veya maddi imkansızlıklarından dolayı okutamayan öğrencilerin velileri ile görüştü. Annelere sarılarak "Kızlarınız da sizin gibi köyde çile çekmesin" diye konuşup ikna konuşmaları yaparken, YİBO Müdürü Yüksel Aydın ise evde bulunmayan

öğrencilerin babalarını telefonla arayarak çocukları okula göndermelerini istedi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Kayakeser, Türkçe bilmeyen öğrenci velilerini bir yandan ikna etmeye çalışırken, diğer yandan da tercümanlık görevini yaptı. YİBO Müdür Yardımcısı Gonca Kolcu ile birlikte okula kazandırılan öğrencileri köyden alarak ilçedeki giyim mağazalarında okul forma ve diğer giyecek ihtiyaçları karşılanan Hacer Esen, kız öğrenciler YİBO'ya götürdü. İlçeye bağlı, Kemer Köprü, Yukarı Argıt

ve Aşağı Argıt köylerinde görev yapan öğretmenlerinde katkılarıyla 2 gün içersinde 3 köyde 42 öğrenciyi evinde ziyaret eden ekip bu ziyaretler sonucunda 34 öğrenciyi ikna ederek okula kazandırdı.

Hacer Esen, amaçlarının, okuma çağında olan ama gerek maddi imkansızlık veya velileri tarafından gönderilmek istenmeyen kız çocukları başta olmak üzere tek öğrenci kalmayacak şekilde öğrencileri okula kazandırmak olduğunu belirterek "Biz öğrenci velilerinden hiçbir şey istemiyoruz, istediğimiz tek şey çocuklarını bizlere versinler, bizler devletin verdiği imkanlarla onları okutalım" dedi.

KAYMAKAM EŞİ KÖY YOLLARINDA
KAYMAKAM EŞİ KÖY YOLLARINDA
KAYMAKAM EŞİ KÖY YOLLARINDA
KAYMAKAM EŞİ KÖY YOLLARINDA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 14:54:00
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?