5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kaymakam Sağlam'a veda yemeği

Van'ın Muradiye İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam'a, son çıkan kararname ile Uşak'ın Eşme ilçesine atanmasından dolayı bir veda yemeği verildi.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çok Programlı Lisesi pansiyonu yemekhanesinde verilen yemeğe Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili Kerem Altun ile Erciş İlçe Emniyet Amiri Tümer Yılmaz, Erciş Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Erdoğan, Çaldıran Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Bayda, Muradiye İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Yorulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Bilgili, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferdi Büyükatak, bazı siyasi partilerin ilçe temsilcileri ile köy muhtarları katıldı.


Verilen yemekte bir konuşma yapan AK Parti Van milletvekili Kerem Altun, ilçe halkının gönlünde taht kuran ve çok sevilen Kaymakam Sağlam'a veda yemeğinde duygulanmamanın mümkün olmadığını belirtti. Kaymakam Sağlam'ın, hoşgörülü ve toleranslı yönetimiyle Muradiye halkına hizmet ettiğini anlatan Altun, "Biz de değerli kaymakamımızın çalışmalarına şahit olduk. Yakından izledik. Kendisi bıkmadan usanmadan çalışmalarına devam etti" dedi.


Kaymakam Sağlam ise yemeği düzenleyen ilçe milli eğitim müdürüne teşekkür ederek konuşmasına başladı. Dört yıl görev yaptığı ilçe halkına veda etmenin çok zor olduğunu kaydeden Sağlam, "Geldiğim günü daha dün gibi hatırlıyorum. Ama zaman o kadar çabuk geçiyor ki, farkında bile olmuyorsunuz. Her zaman vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya gayret ettim. Eşimle birlikte burada hizmet ettik. İlk çocuğum burada doğdu. Bu nedenle Muradiye'nin ayrı bir hatırası var. Bugün de bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ve haklarını helal etmelerini diliyorum" dedi.


Yenilen yemeğin ardından Van milletvekili Altun, Kaymakam Sağlam'a Muradiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri tarafından dokunan bir kilim hediye etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas ile Erciş İlçe Emniyet Amiri Tümer Yılmaz ise Kaymakam Sağlam'a birer plaket sundular. Kaymakam Ömer Sağlam ve eşi Dr. Cemile Sağlam, yemeğe katılanlarla tek tek tokalaşarak vedalaştılar. Kalabalık daha sonra hükümet konağının önünde oluşturduğu araç konvoyu ile Kaymakam Sağlam ve eşine eşlik ederek 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karahan köyü yol kavşağına kadar uğurladılar.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?