7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Kaymakamdan öğretmenlere uyarı

KAYMAKAMDAN ÖĞRETMENLERE UYARI

Van'ın Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, yeni gelen öğretmenlerin bölgeyi süresini doldurup gidilecek yer olarak görmemeleri gerektiğini, halkla bütünleşmeleri için özellikle düğün ve taziyelerde mutlaka bulunmalarını istedi.

Özalp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda idareci ve öğretmen katıldı. Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Nak'la birlikte öğretmenlere hitap eden Kaymakam Şener Çağlar, önemli uyarılarda bulundu. Köy ve ilçe merkezindeki okullarda fiziki sıkıntıların bulunduğunu, ancak bunun başarıya ulaşmada önemli bir etken olmadığını da dile getiren Kaymakam Şener Çağlar, "Okul müdürlerimiz, kapılarınız öğretmenlerinize açık olsun. Sorunları ile ilgilenin. Öğretmenlerimiz huzurlu ve mutlu olsun ki verimli çalışabilsinler. Cezalandırıcı değil, kucaklayıcı olun. Öğretmen arkadaşlarım da halkla iç içe olun. Vatandaşlarımızın mutlu ve hüzünlü günlerinde yanlarında bulunun. Taziyelere mutlaka katılın. Çocuklarımızın sosyal ve kültürel programlarla iç içe olmalarını sağlayın. Çok eksiğimiz var, ama fiziki şartların başarıya etkisi yüzde 20'yi geçmez. Öğretmenlerimizin ilgisi her şeyi değiştirir. Projelerinizi bize ulaştırın. Başarılı çocuklarımızı mutlaka ödüllendirin. Sinema, tiyatro ve geziye götürün" dedi.

"BAHANE ÜRETİYORUZ"

Kaymakam Çağlar, öğretmenlerin öğrenciler için bir model olduğunu ve bu sebeple dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek, "Okullarımızı geziyorum, eksiklerinin olduğunun farkındayız ve bunları gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Her zaman kapım sizlere açıktır. Siz öğretmenler çocukların gözünde bir modelsiniz. Sizden çok şey istemiyoruz. Lütfen işimizi çok iyi yapalım. Aslında yapmamız gereken en önemli şeylerden biride; şoför çok iyi şoför, kaymakam çok iyi kaymakam, hizmetli çok iyi bir hizmetli, öğretmen de çok iyi bir öğretmen olmalı. Biz kendi işimizle değil başkalarının işiyle uğraşıyoruz. Bahane üretiyoruz, sebep üretiyoruz ve bu yüzden sonuca varamıyoruz. Lütfen işinize dört elinizle sarılın. Yeni gelen arkadaşlarımız sizlerde buraları sürenizi doldurup gideceğiniz yer olarak görmeyin. Burada insanlar sizlerden çok şey bekliyor" şeklinde konuştu.

KAYMAKAMDAN ÖĞRETMENLERE UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 13:00:03
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 14:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?