5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kaymakamı Önal'dan eğitime destek

Van'ın Çaldıran Kaymakamı Armağan Önal, 680 anasınıfı öğrencisine el becerilerini geliştirmeleri için 20 bin TL değerinde oyuncak ve eğitim malzemesi dağıttı.

Alınan oyuncak ve eğitim malzemeleri Çaldıran Anaokulu'nda düzenlenen bir törenle dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Armağan Önal, yaptığı okul ziyaretlerinde çocukların oyuncaklarının eksik olduğunu tespit ettiğini ve bunun giderilmesi için yetkililere talimat verdiğini belirtti. Önal, "İlçemizde bir anaokulu ve köylerimizde de 28 anasınıfımız bulunmaktadır. Yaptığım okul ziyaretlerinde çocuklarımızın oynamalarını sağlayacak çok az miktarda oyun materyallerinin olduğunu gördüm. Bunun üzerine çocuklarımızın el ve zihinsel becerilerinin arttırılması, geliştirilmesi için 20 bin TL harcayarak gerekli malzemeleri aldık. Şuan toplam 650 anaokulu öğrencimiz var. Ama amacımız gelecek eğitim öğretim yılında bu sayıyı bine çıkarmaktır” dedi.

Çaldıran Anaokulu Müdürü Gökçen Uçan ise okullarında 92 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirtti. Uçan, "Kaymakamımız Armağan Önal'ın okulumuza yaptığı ziyaretinde sonra eksik gördüğü malzemeleri alması hem bizleri hem de öğrencilerimiz son derece mutlu etmiştir” dedi.

Düzenlenen oyuncak ve eğitim malzemesi dağıtım törenine katılan İlçe Emniyet Amiri Ahmet Atilla, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Murat Yıldırım ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Orhan Ayyıldız çocuklarla bir süre yeni alınan oyuncaklarla oyunlar oynadılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 18:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan ayaz IP: 85.97.131.xxx Tarih : 2.03.2009 23:07:30

öncelikle kaymakam beye bu girişimi için teşekkürlerimi sunar saygılar inş çaldıran için daha hayırlı işler yaparsınız çaldıranda ilk seneniz hayırlı ve mutluluk getirmesi dileğiyle size teşekkür ediyorum...