3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kaymakamlıktan örnek ceviz bahçesi

Gevaş İlçe Kaymakamlığı tarafından örnek bir ceviz bahçesi oluşturuldu.

Van-Tatvan karayolu üzerinde bulunan 20 dönümlük arazide düzenlenen bir programla 2 bin 100 adet ceviz fidanı dikildi. Düzenlenen ceviz dikme programına Gevaş İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Öztürk Karayazı, İlçe Emniyet Amiri Erkan Gürbüz ve İlçe Tarım Müdürü Savaş Çelik katıldı.

İlk ceviz fidanını toprakla buluşturan Kaymakam Tahsin Aksu, oluşturulan alana 'Kaymakamlık Örnek Ceviz Bahçesi' adını verdiklerini söyledi. Kaymakam Aksu, amaçlarının hem yeşil bir alan, hem de ilçe ekonomisine katkı sunmak olduğunu ifade ederek, "Bu amaçla Van-Tatvan karayolu üzerinde, 20 dönümlük bir ceviz bahçesi oluşturuldu. 'Kaymakamlık Örnek Ceviz Bahçesi' olarak adlandırdığımız bahçeye 2 bin 100 adet ceviz fidanı diktik. İlerde isteyen vatandaşlarımıza bu fidanlardan vereceğiz" dedi.

Cevizin ekonomik faydalarına da değinen Kaymakam Aksu, bir ceviz ağacının yaklaşık olarak 10 yıl sonra ürün ve 25 yıl sonra da optimum verim çağına ulaştığını söyledi. Kaymakam Aksu, normal bir cevizden 50 kilogramlık bir ürün elde edildiğini belirterek, 10 dönümlük bir alanda dikilen 100 adet ceviz fidanının bir ailenin rahatlıkla geçimini sağlayacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 12:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gevaşlı demet IP: 88.252.42.xxx Tarih : 18.04.2008 13:53:49

verdikleri güzel çabalarından dolayı emeği geçen halkımızı kutlarım...çok güzel bir iş yapmışlar devamını da bekleriz inşallah...