2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kazım Karabekir'in kızı Van'da

Van'a, düzenlenen çeşitli konferans ve gezileri katılmak için gelen Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Belediye Başkan Burhan Yenigün ile kahvaltıda bir araya geldi.

Davete gelen Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran'ı kapıda karşılayan Başkan Burhan Yenigün, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tarihin önemli mimarlarından olan Kazım Karabekir Paşa'nın kızıyla bir arada olmaktan mutlu olduğunu, bunun tarihi bir an olduğunu belirten Yenigün "Davetimizi kırmayıp kabul ettikleri için teşekkür ederim. Geçmiş şanlı tarihimizi anımsamaktan kendimi alıkoyamıyorum. Geçmişte olduğu gibi bugün de şahsım ve bütün Vanlılar olarak ülkemiz için emanetçilik görevimizi kanımızla, canımızla ödemeye hazırız. Tarihte derin ve silinmez izler bırakan Kazım Karabekir Paşa gibi değerlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz. Milletin gönlündeki yerlerini alan bu şahsiyetler bizlere çok şeyler kazandırmışlardır" dedi.

Vanlının her zamanki nazik güler yüzlü candan dayanışmasını burada tekrar yaşamak güzel bir duygu olduğunu söyleyen Timsal Karabekir Yıldıran ise "Van'ın, Vanlı'nın yeri ve değeri bizde her zaman ayrı bir yer tutmuştur. Aile büyüklerim de ben de Vanlı'ya Van'a hayranlığımızı her platformda dile getirmekten gurur duymaktayım. Güler yüzlü candan dayanışma içerisinde yapılan davet için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Tarih sohbetiyle geçen kahvaltı sonrası Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran'a günün anısına Van Kedisi tablosu hediye ederek teşekkürlerini etti. Yıldıran da Yenigün'e "İstiklal Harbimiz" adlı kitabı hediye etti. Düzenlenen kahvaltıya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve Çekum-Der Yönetim Kurulu Başkanı İkram Kali de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 15:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?