6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

KCK operasyonu: 10 gözaltı

VAN'DA KCK OPERASYONU

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabaha karşı KCK/ sözde Türkiye Meclisi'ne (KCK-TM) yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın 'KCK/TM' çatısı altında faaliyet gösteren ''Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi" (YDGM) üyelerine yönelik operasyon başlattı. Ekipler daha önceki günlerde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) kent merkezinde düzenlediği basın açıklamalarının ardından çıkan izinsiz gösterilere katılarak gençleri ve çocukları yönlendiren 10 kişiyi kameralar aracılığı ile tespit etti. Evleri tespit edilen 10 şüphelinin evine sabaha karşı Özel Hareket Şube

Müdürlüğü ekiplerin de katıldığı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alının ve isimleri henüz öğrenilemeyen 10 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği, bilgisayar ve birçok evraka da el konulduğu bildirildi. Gözaltına alının zanlılar Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki gerekli sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VAN'DA KCK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 13:26:04
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 15:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?