2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Keçinin kalbi dışarıda doğdu

Saray ilçesinde kalbi vücudunun dışında doğan ve görenleri hayrete düşüren kuzu, 15 gün yaşadıktan sonra bir kaza sonucu telef oldu.

İlçe merkezinde yaşayan Habip Aydın'a ait koyun, 10 Mart tarihinde kalbi dışarıda gelişen bir kuzu doğurdu. Hayvan sahibi, kendisi gibi çevredeki vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılanan kuzuyu birkaç gün sonra kucağına alarak minibüsle Özalp ilçesindeki veteriner Fevzi Aslantosun'a götürdü. Erkek kuzuya doğumsal anomali teşhisi koyan veteriner, konunun daha iyi incelenmesi, gerekirse kalbin ameliyatla göğüs kafesine konulması için hayvanı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne sevk etti. Göğüs kafesi kapalı olan ve vücut dışındaki kalbi damarlarla iç organlara bağlı bulunan kuzuyu muayene ederken şaşkınlığını gizleyemeyen ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen veteriner Aslantosun, sürekli atan kalbin bir yere çarpmaması gerektiği tembihinde bulundu.

Hayvan sahibi Habip Aydın, yeniden Saray ilçesine götürdüğü kuzuyu bir süre sonra Van'da tedavi ettirmeye karar verdi ancak sağlığı hayli iyi olan ve ahırda süt emen kuzu, sadece 15 gün yaşadı. Aydın, ahırda ölü buldukları kuzunun bir zar içinde atan kalbinin herhangi bir yere çarpması sonucu hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 18:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?