7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Kefal göçünü dünya izleyecek

İNCİ KEFALİ BALIK GÖÇÜNÜ TÜM DÜNYA İZLEYECEK

Van Valiliği, Van Gölü'nde yaşayan tek endemik tür olan İnci Kefali balığının göçünü tüm dünyaya izlettirmek için balıkların göçünün yoğun yaşandığı Erciş ilçesindeki Deliçay'ın çevresine kameralar yerleştirdi. Vatandaşlar internet aracılığıyla uçan balık olarak tabir edilen İnci Kefali'nin göçünü 24 saat canlı olarak izleme fırsatı bulacak.

Van Valiliği kentin marka değerlerinden olan ve dünyada sadece Alaska'daki Somon balıkları gibi engelleri aşarken uçan İnci Kefali balığını tüm dünyaya tanıtmak için 04-11 Haziran 2010 tarihleri arasında 'İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali' düzenliyor. Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Doğa Gözcüler Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan festivalde hazırlıklar son aşamaya gelirken, balık göçünün tüm dünyada izlenmesi için de bölgeye kameralar yerleştirildi. Van Gölü'nün sodalı sularında yaşayan ve yumurtalarını bırakmak için tatlı suya gelen balıklar, yumurtalarını bıraktıktan sonra göle ulaşmak için de engelleri uçarak geçmeye çalışıyorlar. Balık göçünün yoğun olarak yaşandığı Erciş ilçesindeki Deliçay yataklarına kurulan kameralar sayesinde İnci Kefali balık göçü 24 saat boyunca internet ortamında tüm dünyaya izlettirilecek.

Van Valiliği'nin kentin marka değerlerini tüm dünyaya tanıtmak için şu an yayında ve İngilizce içerikli http://www.alwaysvan.com/eng/ http://www.incikefali.tc/, http://www.akdamar.tc/ http://www.kuscenneti.tc/, http://www.otlupeynir.tc/ http://www.terslale.tc/ http://www.vandenizi.tc/. http://www.vankilimi.tc/, http://www.vanmuzesi.tc/, http://www.vankahvaltisi.tc/, http://www.vankedisi.tc/ ile birlikte Türkiye de birçok turizm ve ulusal haber internet sitelerinde yayınlanacak.

İNCİ KEFALİ BALIK GÖÇÜNÜ TÜM DÜNYA İZLEYECEK
İNCİ KEFALİ BALIK GÖÇÜNÜ TÜM DÜNYA İZLEYECEK
İNCİ KEFALİ BALIK GÖÇÜNÜ TÜM DÜNYA İZLEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 15:46:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 15:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?