5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kene timi iş başında

Van il Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl 50 tavuk ve horozla başlattığı kene timi uygulamasını bu yıl bazı polis merkezlerini de kapsayacak şekilde genişletti.


İl Emniyet Müdürlüğü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na (KKKA) yol açan keneyle mücadele kapsamında planladığı 50 tavuk ve horozdan oluşan kene timi uygulamasını, geçen yıl ilk olarak Havaalanı Kavşağı'nda bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde devreye sokmuştu. Bu yıl ise 20 tavuk, 2 hindi ve 1 horozdan oluşan bir başka kene timi, Cumhuriyet Polis Merkezi'nin bahçesine yerleştirildi.


Cumhuriyet Polis Merkezi Amiri Vehbi Demirtaş, ilaçlama çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, "İlaçlama yapıldıktan sonra kalan kene varsa onlardan kurtulmak için böyle bir tedbir aldık. Kene vakasına rastladığımızdan değil, polis olduğumuz için önleyici olabilmek için yaptık. Öncelikle önleyici tedbir almamız gerekiyor. Olay olduktan sonra koşturmak önemli değildir" dedi.
Polis memurlarının kene timindeki hayvanları kendi elleriyle beslediğini dile getiren Demirbaş, tavukların yumurtalarının da çalışanlar arasında bölüştürüldüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?