6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kent Konseyi'nden ilk eğitim

KENT KONSEYİ'NDEN İLK EĞİTİM ZABITA GÖREVLİLERİNE

Van Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü görevlilerine yönelik "İlkyardım ve Sağlık" eğitim düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen eğitim programının açılışına Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva, Genel Sekreter Murat Timur, Zabıta Birim Müdürü Abdulvahap Kıpçak ve çok sayıda zabıta katıldı. Açılış Konuşmasını yapan Kent Konseyi Eğitim Çalışma Gurubu Başkanı Yasemin Özdemir, eğitim çalışma grubu olarak en aktif çalışma gruplarından biri olmak istediklerini belirterek "Hazırladığımız bu eğitimimiz Kent Konseyi'nin de ilk eğitimidir. Bundan böyle farklı meslek gruplarına çeşitli eğitimlerle çalışma grubunun amacı doğrultusunda çalışacağız" dedi.

Van Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva ise 2009 Ağustos ayından itibaren aktif hale getirilen Kent Konseyi'nin eksiklikleri bulunmasına rağmen, 14 çalışma grubunun kurulması ile önemli bir mesafe kaydettiklerini belirtti. Takva "Bu kentin tüm dinamikleri ile ortak projeler geliştirmek istiyoruz. Kent Konseyi gönüllü insanların bir araya gelerek yürüttükleri çalışmaların bir bütünüdür. Eğitim Çalışma Grubu'muzun hazırladığı bu program ile yeni bir başlangıç yaptık. Her gün yüz yüze görüştüğümüz yaşamımızın bir parçası olan zabıtalara ilk yardım eğitimini önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Zabıtalar bundan böyle hayatımızda daha önemli bir hale gelecektir. Trafik düzenlenmesinde, gıda güvenliği denetiminde, esnaf kontrollerinde gördüğümüz zabıtalar ilk yardımı eğitimi aldıktan sonra daha önemli bir rol üstleneceklerdir. Kent Konseyi çalışma gruplar ile önemli işlere imza atacaklardır" dedi.

Van Kent Konseyi'nin zabıtalara yönelik düzenlediği "İlkyardım ve Sağlık" eğitimi Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Reis İpek tarafından gönüllü olarak verildi. Reis İpek, sadece zabıtaların değil, her insanın ilk yardım eğitim alması gerektiğini belirterek "Yaşamımız kolaylaştıracak bu eğitimi toplumun tüm kesimleri almalı. Ancak bugün burada verdiğimiz bu eğitimle Zabıtalar daha önemli bir misyon üstlenmiş olacaklar" dedi.

KENT KONSEYİ'NDEN İLK EĞİTİM ZABITA GÖREVLİLERİNE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:27:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 13:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?