5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

KESK Kadın Komisyonu'ndan eylem

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı bulunun derneklerin bayan üyeleri, yaptıkları bir basın açıklamasıyla kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.

Mavi Plaza önünde bir araya gelen kadınlar adına basın metnini okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Yönetim Kurulu Üyesi Rona Temelli, ülkede kadına ve çocuğa karşı şiddetin her geçen gün arttığını, buna karşın hükümetin hiçbir önlem almadığını iddia etti. Kadınların tarihin her döneminde ve yaşamın her alanında çeşitli biçimlerde şiddete maruz kaldıklarını anlatan Temelli, kadın mücadelesinin şiddetle hesaplaşma mücadelesi olduğunu söyledi. Kadınların tacize ve tecavüze uğradıklarını ve intihara zorlandıklarını ifade eden Temelli "Kadınlar dayak yiyor, şiddete uğruyor, küçük kız çocukları cinsel istismara maruz kalıyor, aile içi şiddetin kıskacından kurtulamıyor. Binlerce vakaya saymaya dilimiz varmıyor çünkü yüreğimizdeki ateş hala yanıyor" dedi.

SES Yönetim Kurulu Üyesi Rona Temelli, kadınların üretim süreçlerine dahil edildiği, tam istihdam politikalarının uygulandığı, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi temel hizmetlere ücretsiz ulaşabildiği, onurlu ve demokratik çalışma yaşamının uygulandığı bütün insanların cinsiyet, etnik köken, ulusal ve dinsel kimlik, cinsel yönelimine bakılmaksızın aynı hak ve özgürlüklerden yararlandığı, özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Temelli "Bu süreçte kadınların dayanışmasının ve ortak mücadele yürütmesi bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Farklı görüşlerin zenginlik olduğuna, çözümleri ve mücadeleyi ortaklaştırmak için birbirini anlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu mücadelenin toplumun her kesiminden ezilen, dışlanan ama isyan eden, barış, emek, demokrasi ve kadın mücadelesinin ayrılmaz bütünlüğüne inan bütün kadınlarla yaşamın her alanında yan yana omuz omuza el ele olunduğu sürece mevzi kazanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması esnasında sık sık 'Kimsenin namusu değiliz, namusumuz özgürlüğümüzdür' sloganı atan kadınlar daha sonra sessizce dağıldılar.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?