5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

KESK'ten 'adeletsiz vergi' tepkisi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, İl Defterdarlığı binası önünde bir araya gelerek Vergi Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.


KESK üyeleri adına basın metnini okuyan BES Van Şube Başkanı Mehmet Aydemir, Vergi Haftası nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da ekonomideki büyüme oranlarından, verginin kutsallığından söz edileceğini ve resmi olarak vergi rekortmenlerinin açıklanacağını ifade etti.

Gelir vergisinin, dolaylı vergilerin asıl yükünü sırtında taşıyan isimsiz milyonlardan söz edilmeyeceğini söyleyen Aydemir, "Gerçek vergi rekortmenleri alın teriyle çalışan milyonlarca emekçidir. Kamu emeklileri ve emekçidir. Siftah
yapmadan kepengini kapatan küçük esnaftır. Ürünü tarlada kalan köylülerdir" dedi.


Toplanan vergilerin eğitim, sağlık gibi kamu hizmetleri yerine, savaşa, 'vergilendirilmeyen' faiz ödemelerine tahsis edildiğini söyleyen BES Van Şube Başkanı Mehmet Aydemir, ayrıca servet üzerinden de vergi alınmadığını belirtti.

Aydemir, "Ekmekten suya kadar en temel gıda maddelerinden bile KDV alınırken, pırlanta gibi lüks tüketim malları bu kapsamın dışında tutuluyor. Asgari ücretliden bile vergi ve sigorta primi kesilirken, patronlara vergi muafiyeti tanınıyor" şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 22:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?