5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

KESK'ten gözaltılara kınama

Van'ın Erciş ilçesinde KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Erciş Baş Temsilcisi Yakup Sekin, Ankara, İzmir, Van ve Manisa illerinde 36 KESK yönetici ve üyesinin gözaltına alınmasının hukuki bir gerekçesinin olmadığını iddia etti.


Yakup Sekin, Eğitim-Sen Erciş Şubesi önünde düzenlediği ve sendika üyeleri ile DTP Erciş ilçe yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında, gözaltı ve aramaların KESK şahsında tüm demokratik muhalefetin hedef alındığını ifade etti.

Medyayı da eleştirdiği basın açıklamasında Sekin "Bu saldırıların hukuki hiçbir zemini ve gerekçesi yoktur. Devletin bu baskı politikaları, toplumu susturmaya ve sindirmeye dönüktür. Yüzyıllık tarihinde hep yaptığı gibi, hak ve özgürlük taleplerini dile getiren vatandaşlarını öldürerek ve işkencehanelere hapsederek korku ve baskıcı yüzünü göstermek istemiştir. Oysa ki, ne toplum dünkü toplumdur, ne de bir daha 12 Eylül sabahı suskunluğuna izin verecektir. Eğitim-Sen olarak taleplerimiz gözaltına alınan arkadaşlar derhal serbest bırakılmasıdır" dedi.
Kalabalık, basın açıklamasının ardından, sessizce dağıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 18:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?