5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

KESK'ten oturma eylemi

KESK'TEN OTURMA EYLEMİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) tarafından başlatılan 'uyarı grevi' kapsamında Van'da oturma eylemi düzenlendi.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen KESK'e bağlı sendikaların üyeleri adına basın metnini okuyan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şube Başkanı Lezgin Botan, yaptıkları grev sonucunda ülkede acil durumların dışında hizmet verilmediğini belirtti. 25 Kasım grevinin siyasi iktidarın hatalarının sonucu olduğunu ifade eden Botan, bu hataları tek tek dile getireceklerini söyledi. Bu grevinin emekçilerin bir uyarısı olduğunu anlatan Botan "AKP iktidarı 25 Kasım grevini iyi değerlendirmelidir. İktidar emekçilerin bu uyarısını da dikkate almaz, hak gasplarına devam eder, sermaye yanlısı politikalarında inat edecek olursa bilmelidir ki, emekçiler için daha geniş ve kapsamlı bir mücadele dönemini başlatacaktır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra toplu olarak oturma eylemi yaptı. Grup oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 17:06:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 18:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?