2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

KETEM, kadınları bilgilendirdi

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (VEAH) Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kadın kuruluşlarının temsilcileri için bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.


KETEM ile Van Belediyesi Aile Danışma Merkezi öncülüğünde tertiplenen toplantı, Kızılay Kan Merkezi'nin üst katında bulunan Hanımlar Lokali'nde gerçekleştirildi. KETEM Sorumlusu Dr. Gamze Kundakçı Gelir ve Sorumlu Hemşire Yelda Ünal tarafından kadınlara meme ve rahim kanserinden korunma, erken teşhis, tedavi, muayene ve eğitim konularında bilgilerin verildiği toplantıya, ilde bulunan kadın kuruluşları, mesleki, siyasi ve sendikaların kadın temsilcileri ile bayan meclis üyeleri katıldı.


Hedeflerinin bütün kadınları meme ve rahim ağzı kanserine karşı bilinçlendirmek olduğunu belirten KETEM Sorumlusu Dr. Gamze Kundakçı Gelir, şimdiye kadar 3 bin 500 kadına ulaştıklarını ifade etti. Sayılarının gün geçtikçe arttığını dile getiren Gelir "Vatandaşlarımız genellikle hastalandıktan sonra hastaneye giderler. Ama biz sağlıklı olan ya da sağlıklı gibi görünen bayanlara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Kadınlarda en çok görülen ve en erken tanı konulabilen iki tür kanserin var olduğunu belirten Dr. Gamze Kundakçı Gelir, "Bunlar meme ve rahim ağzı kanserleridir. Şimdiye kadar ulaştığımız bayanların içerisinden 4 tanesinde meme kanserine rastladık. Tanıyı erken koyduğumuz için hastalık vücudun başka yerlerine sıçramadan müdahale ettik ve gereken yerlere yönlendirdik. Şimdi bu arkadaşlarımız tedavi oluyor. Biz de oluşturduğumuz dosyalar ile tedavilerini yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.


Toplantı karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 19:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?