5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ketem'de şifa buluyorlar

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren Kanser Erken Teşhis-Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (Ketem) bölge halkının büyük ilgi gösterdiği, şimdiye kadar binlerce kişinin muayeneden geçirildiği belirtildi.

Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, Ketem'de açıldığından beri yaklaşık 5 bin kişinin muayene olduğunu, bu hastalar içinde 4 kişinin meme kanseri 3 kişinin ise rahim ağzı kanserine yakalandığının belirlendiğini söyledi. Muayene sırasında rahim ağzı kanserine yakalanma riski olduğunu tespit edilen 23 hastanın tedavi altına alındığını belirten Dr. Çıkman "Ketem'de yaklaşık 800 hastaya memoğrafi çekildi, 700 hastaya meme ultrasyonu, 11 hastaya iğneyle biopsi, bin 500 kişiye de tetkik yapıldı. Ayrıca hastalarımızı ayda bir defa olmak üzere Sağlık Ocağı'ndaki ekiplerle irtibata geçerek meme kanseri ve rahim ağzı kanseri konusunda da bilgilendiriyoruz" dedi.

Kanser tedavisinin çok uzun ve maliyetli bir hastalık olduğunu, bu yüzden erken teşhisin önemli olduğunu belirten Op. Dr. Öztekin Çıkman" Kanser tanısı ne kadar erken konursa tedavi o kadar erken başlar ve tedavi ne kadar erken başlarsa başarıya ulaşma şansı da o kadar yüksek olur. Erken tanı ve tedavi kanser hastalığının bilinen yüksek maliyetlerini de düşürür" diye konuştu.
Op. Dr. Çıkman, Ketem'de yapılan işlemlerin tamamen ücretsiz olduğunu, hastaların kayıt bilgilerinin gizli tutularak hasta haklarına ve mahremiyetine azami özen ve saygı gösterildiğini de sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?