6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kiev'deki Van standı ilgi çekiyor

KİEV'DEKİ VAN STANDI İLGİ ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR

Van Valiliği tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 16'ncı Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (UITT) açılan stand ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kiev'de düzenlenen ve 2 gün daha devam edecek olan turizm ve seyahat sektörünün en önemli fuarlarından biri olan UITT'te, Van standı yine katılımcıların ve ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Fuarın açılışında Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden katılan üst düzey bürokratların yakasına görevliler tarafından Van Kedisi kokartı takılırken, standa gelen ziyaretçi ve sektör temsilcilerine de kenti tanıtan CD ve tanıtım materyalleri veriliyor. Van standını Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratlarının yanı sıra AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ve Ukrayna'da yaşayan çok sayıda turizm sektör temsilcisi de ziyaret etti. Yüksel, dünyanın önemli fuarlarından olan UITT Fuarı'na Van'ın katılması kararını verenleri kutladığını belirterek, yurtiçi ve yurtdışındaki tüm fuarlara katılan ve iyi bir tanıtım yapan Van'ın ileride turizm pastasından iyi bir pay alacağına inandığını söyledi.

 

- "TÜRKİYE'DE TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEK GEREKİR"

Türkiye'deki turizmi çeşitlendirmek gerektiğini ifade eden Özden, "Deniz, güneş ve kumu tüketiyoruz. Türkiye aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyada söz sahibi ülkelerden biri konumundadır. Türkiye aynı zamanda inanç ve sağlık turizminde geniş potansiyele sahip bir ülke. Van'ı Kiev'de görmekten çok büyük bir mutluluk duydum. Türkiye'nin de artık deniz, kum ve güneş kültüründen çıkması gerekir. Kendi bölgemde de en çok bunlar olduğu halde orada da biz daha çok deniz, kum ve güneşe gelen turistleri tarihe ve doğaya çekmeye çalışıyoruz. Sağlık turizmini daha çok zenginleştirmeye çalışıyoruz. Van, hem doğa güzellikleriyle hem de tarihi güzellikleriyle iyi bir destinasyon merkezi. Akdamar Kilisesi'nin ibadete açılması ve yapılacak olan altyapı yatırımlarıyla Van'ın turizm destinasyonu olacağına inanıyorum. Kiev'e gelen ekibi kutluyorum. İlin valisi, milletvekili ve turizm müdürlüğünde görevli olan herkes burada canla başla çalıyor. Umarım kısa sürede Van turizmde hak ettiği yere gelir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

- "KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VAN'A ÖZEL İLGİ GÖSTERİYOR"

Kiev UITT Fuarı'nda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan da, 2009 yılında başlayan yurtiçi ve yurtdışı tanıtım atağının devam ettiğini belirterek, 2010 yılı için hedef koydukları 1 milyon yerli ve yabancı turist sayısına ulaşmak için fuarlara katılımın önemli olduğuna vurgu yaptı. Taştan, "Batum, İzmir, Ankara, İstanbul, Berlin ve Moskova fuarlarından sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen uluslar arası nitelikteki en büyük fuarlardan birine de katıldık. Tanıtım atağımız İran, Ermenistan, Gürcistan gibi ülkelerde de devam edecektir. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilimize çok büyük bir desteği var. Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay'ın, 'Van'ı destinasyon merkezi yapacağız' temennisi bakanlıktaki tüm birimler tarafından da sıcak karşılanmış ve ilimize olan ilgiyi artırmıştır. Özellikle yurtdışı tanıtım fuarlarında Van'a gösterdikleri teveccüh için başta bakanımız olmak üzere tüm bakanlık personeline müteşekkiriz. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun bize bu konuda sunduğu destekte çalışma şevkimizi artırmaktadır" dedi.

KİEV'DEKİ VAN STANDI İLGİ ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR
KİEV'DEKİ VAN STANDI İLGİ ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 15:43:03
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 17:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?