6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kırmızı et fiyatları tırmanışta

KIRMIZI ETİN KİLOSU 18 LİRAYA ULAŞTI

Van'da, geçen yıla oranla kilosu yaklaşık yüzde 30 yükselen kırmızı et fiyatlarındaki artış halkı beyaz ete yönlendirdi.

Kesecek hayvan bulmaktan zorluk çektiklerini ifade eden kasap Turan Hallaç, kırmızı ete olan ilginin azaldığını da söyledi.

Van'da geçen sene kilosu 14 TL olan kırmızı et, bugün 18 TL'den satılıyor. Fiyatların artması sonucu halkın kırmızı ete olan ilgisini azalttığını ifade eden kasap Turan Hallaç, geçen seneye göre ete 4 TL zam geldiğini söyledi. Dana kemiksiz, kuzu ve kıymanın kilosunun 18 TL'den satıldığını kaydeden Hallaç, geçen sene bu etleri 14 TL'den alıcıya sunduklarını belirtti. Kesecek hayvan bulmaktan zorlandıklarını söyleyen Hallaç, kentte kaçakçılık yapıldığı için at ve eşek kesiminin de söz konusu olabileceğini sözlerine ekledi.

Baytar Tavukçuluk firmasının Yeniyol Caddesi üzerindeki satış noktasının sorumlusu olan Ekrem Baytar, kırmızı etteki fiyat artışı ile birlikte halkın tavuk etine yöneldiğini söyledi. Tavuk bonfilenin 7, budunun ise 3.60 TL'den satıldığını kaydeden Baytar, satışlardan memnun olduklarını belirtti.

KIRMIZI ETİN KİLOSU 18 LİRAYA ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 15:56:03
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 21:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?