6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kış günü sokakta kaldılar

EVİ YANAN 8 NÜFUSLU KAPLAN AİLESİ KIŞ ORTASINDA DIŞARIDA KALDI

Van'da önceki gün öğlen saatlerinde evi yanan 8 nüfuslu Kaplan ailesi dışarıda kaldı.

Hacıbekir Mahallesi Hisar 2. Sokak'ta ikamet eden Rıfat Kaplan'ın evi, çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale gelirken aile üyeleri de perişan oldu.

Kaplan, evin arka kısmında yakacak hazırladığı sırada, çocukların "Yangın var" demesi üzerine olayı fark ederek itfaiye ekiplerine haber verdiğini anlattı. Komşuların da yardımı ile itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlar neticesinde söndürdükleri yangından geriye kül yığını kaldı. Dışarıda kalan Kaplan ailesine şimdilik komşuları sahip çıktı. Yangını duyan yakınları ve komşuları geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere Kaplan ailesini ziyaret ediyor.

Evini yanan Rıfat Kaplan, evlerinin arka kısmında odun kestiği sırada çocuklarından birinin evlerinin yandığını söylemesi üzerine ilk önce şaka yaptığını söyledi. Kaplan, daha sonra dumanların çıktığı görmesi üzerine eve gittiği ifade ederek, "O sıra içeriye girdim her taraftan ateş ve dumanlar çıkıyordu. Daha sonra 3 yaşındaki çocuğumun ortalıkta olmadığını görünce yangını bıraktık çocuğu aramaya koşulduk. Yangını duyan komşular yardıma gelirken, itfaiye ekiplerine de haber verdik. Kısa sürede olaya müdahale eden itfaiye yangını uzun uğraş neticesinde kontrol altına aldı. Biz yangınla uğraşırken, çocuğun ise korkudan komşuya kaçtığını öğrenmemiz üzerine derin bir nefes aldık. İtfaiye yangını söndürdü, ama geriye kül yığını kaldı. Okula giden çocukların dahi önlük, kitap ve defterleri yanarak kül oldu. Kış günü ortada kaldım. Sağ olsun komşular bu kış günü beni dışarıda bırakmayarak evlerine misafir ettiler. Tabi ki bu ne zamana kadar. İşiz olduğum içinde evde tadilat yapacak gücüm. Yetkilerden yardım bekliyorum" dedi.

EVİ YANAN 8 NÜFUSLU KAPLAN AİLESİ KIŞ ORTASINDA DIŞARIDA KALDI
EVİ YANAN 8 NÜFUSLU KAPLAN AİLESİ KIŞ ORTASINDA DIŞARIDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 16:45:04
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 16:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?