6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kış ortasında sıcak yardım

KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM

Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi tarafından Muradiye ilçesinde öğrencilere kışlık bot yardımı yapıldı. Lastik ayakkabı veya terlikli kızlar yardımseverleri duygulandırdı, pembe botlara çok sevindi.

İlçede bağlı Çiçekli, Devetaş Karavil Mezrası ve Güllüçimen köylerindeki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere kışlık bot yardımında bulunuldu. İlk olarak ilçeye bağlı Çiçekli Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kışlık botları ulaştıran dernek yetkilileri, burada gördükleri manzara karşısında hem şaşırdılar, hem de duygulandılar. Siyah lastik ayakkabıları çıkarıp sıcacık botları giyen öğrenciler ayaklarımız ısındı diyerek sevinirken, çıplak ayaklarında terlikle görülen kız öğrenci yürekleri

burktu. Utancından konuşmak istemeyen öğrenci pembe botları giyince büyük sevinç yaşadı. Getirdikleri botları öğrencilere elleriyle giydiren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Murat Yiğit, Dernek Başkan Yardımcısı Evay Şehribanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, daha sonra Devetaş Karavil Mezrası ve Güllüçimen köyü ilköğretim okullarına giderek buradaki öğrencilere de kışlık bot dağıttılar. Yeni botların bağcıklarını bağlayamayan öğrencilere ise ekiptekiler yardımcı oldu.

Dernek Başkanı Murat Yiğit, Van Şubesi olarak Muradiye ilçesine bağlı köylerdeki öğrencilerin siyah lastik ayakkabıların yerine sıcak botları giymesinden mutlu olduklarını söyledi. Yiğit "Van'ın yanı sıra Hakkari, Bitlis ve Siirt illerimizde ihtiyaç sahipleri toplam 10 bin öğrencimize bot giydirmeyi hedefliyoruz. İlk olarak Muradiye'de başlattığımız faaliyetimiz devam edecek. Çocukların yüzlerine yansıyan mutluluğu görmemek mümkün değildir. Onların sevinçleri bizleri de mutlu ediyor. Bu yardımları

yapmamızı sağlayan Türkiye ve dış ülkelerdeki Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler ve yardımsever vatandaşlarımıza kendimiz ve öğrenciler adına teşekkür ediyoruz. Onların destekleri olmazsa biz buralarda olamazdık. Geleceğimiz olan bu çocuklar bizim için değerlidirler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu'nun da faaliyetimize katılması bizi gururlandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu de Van Atatürkçü Düşünce Derneği'nin okullarında eğitim gören öğrencilere yapmış oldukları sıcak ve bir o kadar da anlamlı yardımlardan dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler.

KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM
KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM
KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM
KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM
KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM
KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM
KIŞ ORTASINDA SICAK YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 12:21:03
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 12:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?