1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Kışa hazırlık başladı

Van'ın Gevaş ilçesinde, yaşları 9 ila 15 arasında değişen üç kardeş, Artos dağı eteklerinde geven toplayarak kışa hazırlanıyorlar.

İlçeye bağlı Elmalı mahallesinde yaşayan Uğur (15), Zafer (11) ve Halit Cengiz (9) adlı üç kardeş, aile bütçelerine yardımcı olmak amacıyla hafta sonu tatilinde Artos dağına çıkarak geven topladıklarını belirttiler. En büyük kardeş olan Uğur Cengiz, 6 yıl önce babalarını kaybettiklerini, bu nedenle evin yükünün omuzlarında kaldığını ifade etti.

Cengiz, “Babam öldüğünde ben 9 yaşındaydım. Sağ olsun komşularımızın yardımlarıyla geçiniyorduk. Ancak artık birçok işi yapabilecek yaşa geldim. Bu yüzden ben ve kardeşlerim kazmalarla dağa çıkıp çıkardığımız gevenleri el arabasına doldurup eve getiriyor, kışın sobalarda yakıyoruz. Böylece aile bütçemize az da olsa katkıda bulunuyoruz" dedi.

Okul dışındaki zamanlarda boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan Cengiz şöyle konuştu:

“Ben altıncı sınıfta okuyorum. Kardeşlerim ise biri dördüncü sınıf, diğeri üçüncü sınıfta okuyor. Birçok ihtiyacımız oluyor. Her ihtiyacımızı hayırsever vatandaşlardan beklemek doğru değil. Bu nedenle okul dışındaki zamanlarda boyacılık yapıyorum. Gücümün yettiği her işi yapıyorum. Böylelikle 5 nüfusluk ailemin geçimine katkı sağlıyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 11:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?