5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kışın ne olacak?

KAHVEHANECİLERİ KIŞ KORKUSU SARDI

Van'da, sigara yasağı nedeniyle işleri olumsuz etkilenen kahvehaneciler, havaların soğuması ile birlikte tamamen iş yapamaz hale geldiklerini belirtiler.

Sigara yasağından olumsuz etkilenmemek için, müşterilerini yaz aylarında kapı önlerine konulan masalarda ağırlayan kahveciler, havaların soğumasıyla birlikte çıkış yolu aramaya başladı. Yaz aylarında bile sigara yasağının etkilerinin önemli derecede hissedildiğini dile getiren kahvehane işletmecisi Nurullah Artim "Havaların soğumasıyla birlikte işlerimiz tamamen durdu. Müşteri soğuktan dışarıda oturamıyor sigaradan dolayı da içeri giremiyor. Durum böyle olunca kahvehaneye uğramıyor. Bu da bizim işlerimizi çok olumsuz etkiliyor. Bu şekilde devam ederse vatandaş evinden çıkmaz hale gelecek. Bir an önce sigara yasağının kalkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Van Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak ise, sigara yasağı için bir çözüm beklediklerini ifade etti. Özellikle kahvehane ve internet kafelerin bu yasaktan çok olumsuz etkilendiğini söyleyen Budak "Kahvehane ve internet kafeler teker teker kapanmaya başladı. Bu soruna bir çözüm bulunmalı. Üç ayı aşkın bir süredir yürürlükte bulunan yasak için üyelerimiz sürekli kapımızı çalıyor ve çare istiyor. En azından kahvehaneler için 'sigara içilen' ve 'içilmeyen' gibi sınıflandırılmalar yapılabilir" dedi.

KAHVEHANECİLERİ KIŞ KORKUSU SARDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 16:36:01
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?