5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Kişisel Gelişim' semineri

Van'ın Muradiye ilçesinin Yumaklı Köyü İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Rifad Kolaşin tarafından öğretmenlere "Değişim ve Gelişim" konulu bir seminer verildi.


İlçe merkezi ve köylerdeki İngilizce öğretmenlerinin katıldığı seminerde konuşan Rifat Kolaşin, çalışma hayatı boyunca edindiği deneyimleri, okuyup yazdıklarından yaptığı derlemeleri slayt eşliğinde katılımcılara aktardı. Semineri düzenlenme amacının öğretmen arkadaşlarının eğitim hayatlarında daha yüksek kaliteye ulaşmalarını sağlayacak bilgiler edinmeleri olduğunu söyleyen Kolaşin, kendisinin bir süre özel sektörde çalıştığını belirtti.

Sürdürdüğü öğretmenlik mesleği ve özel sektör çalışması sonucu birçok deneyim kazandığını, bu deneyimlerini de çeşitli seminerler vererek farklı kesimlere ulaştırmayı amaçladığını anlatan Rifad Kolaşin "Seminerde davranışlarımızın kökeni, insanın rahatlık bölgesi, olumlu-olumsuz düşünce paradigmaları gibi konuları ele alacağız. Bunun yanı sıra zihin yönetimi ile olumlu düşüncenin yerleşmesi, yaratıcılığın arttırılması, sorumluluğun geliştirilmesi ve potansiyelimizin kullanılmasının önemi gibi eğitim açısından yararlı konuları ayrıntılı örneklerle vurgulayacağız. Bu anlattıklarımın sizleri bir adım da olsa ilerlettiğini umarım. Ayrıca yaşamımızın her alanında kendimize ve çevremize olumlu katkı sağlamanın, arkamızda olumlu izler bırakmanın da çok önemli bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum" dedi.


Seminerin ardından bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Bekir Saylam, okullarına ikinci kademenin eklenip öğretmen sayılarının artması üzerine farklı alanlarda çalışmalar yaptıklarını, hem fiziki hem de sosyal olarak birçok yeniliğe imza atıldığını belirtti. Saylam, bu yeniliklerden sosyal olarak en yararlıların seminerler olduğunu ifade etti. Verilen bu seminerlerin genellikle "Çevre bilinci", "Başarının arttırılması için yapılabilecekler" gibi öğrencileri doğrudan ilgilendiren konularda olduğunu belirten Saylam, bunun yanı sıra kültürel bilinci arttırmak amacıyla Nevruz, Hıdrellez, Kutlu Doğum Haftası gibi seminerler de düzenlendiğini söyleyerek "Sayın Kolaşin tarafından verilen seminer okulumuzda verilen diğer seminerlerden farklı.

Çünkü önceki seminerler belli konulara yönelik olarak düzenlenmekteydi. Bu seminerin bir kişisel gelişim semineri olması nedeniyle diğer bütün seminerleri kapsayacak ve öğretmenlerimizin bakış açılarını genişletecek bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında ilçemizde de kişisel gelişim konusunda daha önce bir seminer düzenlenmemiş olması nedeniyle de okulum adına gururluyum. Bu vesileyle Sayın Kolaşin'in kendisine, okulumda görev yapan her biri birbirinden değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Reşit Kütükçüoğlu'na ve eğitime desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Ömer Sağlam'a şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?