5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kişisel gelişim Semineri

Van Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD) ile Van İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) ortaklaşa düzenledikleri '4. Kişisel Gelişim' semineri yapıldı.

Van Ticaret Borsası (VATBO) toplantı salonunda yapılan seminere Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Harun Koçak, Müteşebbis Gelişim Vakfı Başkanı Nurettin Konaklı, VANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çaldağ, VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, İŞGEN Koordinatörü Mahmut Gedik ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan VANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çaldağ, düzenlenen seminerin dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin yansımaları sonucu bölgede ortaya çıkan karamsar tablonun oluşturduğu olumsuzlukların bertaraf edilmesi ve Vanlı girişimcilerin olumsuzlukları fırsata dönüştürülebilmeleri için yol gösterme adına ciddi katkı sağlayacağa inandığını ifade etti. Van'ın coğrafik konumu nedeni ile sahip olduğu sınır ticareti ve ihracat şansını bugüne kadar yeterince kullanamadığı söyleyen Çaldağ, seminerin ayrıca girişimcilerin önünü açacak ve bilgilenmesine katkı sunacağını ifade etti.
Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise toplantının amacının ilin gelişimi, ticareti, yatırım ve istihdamın artırılması için yapılacakları değerlendirmek olduğunu kaydetti. Bu toplantıyı düzenleyenlerin ilin gelişimi için sorumluluk aldığını kaydeden Türkmenoğlu, Van'da 600'e yakın sivil toplum örgütü ve derneğin bulunduğunu ifade etti. Türkmenoğlu, bu dernek ve sivil toplum örgütlerinde istihdama katkı sunması gerektiğini anlattı.
Türkmenoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasının ardında, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Harun Koçak, Müteşebbis Gelişim Vakfı Başkanı Nurettin Konaklı, İŞGEN Koordinatörü Mahmut Gedik'in konuşmacı olarak katıldığı seminere geçildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?