5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kışlalı'nın gidişi (!) sevindirdi

ÖZALP BELEDİYE BAŞKANI MURAT DURMAZ:

Van'ın Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Muğlalı adının kışladan indirilmesi talimatına sevindiklerini, ancak bunun seçime 2 ay kala yapılmasını manidar bulduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e Van'ın Özalp ilçesindeki askeri kışlada bulunan 'Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası' yazısının indirilmesi yönündeki talimat üzerine kışlada henüz bir hareketlilik yaşanmadı. Özalp ilçesinde, kışlanın adının değiştirileceği yönündeki açıklamaların ardından heyecanlı bekleyiş devam ederken, Belediye Başkanı Murat Durmaz da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Durmaz, "Tabela henüz indirilmedi. Başbakan talimatını verdi, ancak Genelkurmay Başkanlığı'nın bu tabelayı indirtmesini bekliyoruz. İki taraftan düşünmek gerekirse sevindirici ve üzücü yanları var. Bugüne kadar neden o isim indirilmedi. Eğer Başbakan'ın bir talimatı ile inecektiyse o tabela bugüne kadar ne beklendi. Tabelanın seçimlere 2 ay kala indirilmek istenmesi bize göre zamanlama açısından çok manidardır. Bunun yapılmaması gerekirdi" dedi.

İlçeye 33 kurşun anıtı yapmak için de çalışmalarının olduğunu ifade eden Başkan Durmaz, "Anıtla ilgili elbette proje çalışmalarımızı tamamladık. Yaz döneminde geri kalan çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Şu anda tabela inmemiş. Tabela indikten sonra anıtı yapıp yapmayacağımız yönündeki kararımızı alıp, basınımızla paylaşacağız. Tabela indikten sonra sorun çözülür mü derseniz? Evet sevindirici bir olay. Ama ilçenin tek sorunu tabela değil. Tek sorunu Muğlalı değil. İlçede siyasal, ekonomik, anadil sorunları var. Tabela indi diye burada bayram yapıp, davul zurna çalacak halimiz yok elbette. Tabelanın indirilmesi bir haktı. Geç kalınmış bir karardır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, tabela adının değiştirilmesi gündemde olan Özalp 2. Piyade Hudut Tabur Komutanlığı'nda sessizlik devam ediyor. Tabur Komutanlığı girişindeki Orgeneral Mustafa Muğlalı tabelasının ne zaman değiştirileceği ise merakla bekleniyor.

ÖZALP BELEDİYE BAŞKANI MURAT DURMAZ:
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 18:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?