3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kız kardeşlerin dramı

Muradiye ilçesinde yaşayan Dilek ailesinin 2 kız çocuğu, yüzlerinde çıkan yaralardan dolayı dışarıya çıkamıyorlar.

Gönderme köyünde oturan Orhan Dilek'in 5 çocuğundan 7 yaşındaki Serap ve 2 yaşındaki Esmanur'un durumu yürek burkuyor. Yaralardan dolayı gün yüzüne hasret kalan kardeşlerden Serap, okul çağına gelmesine rağmen dışarıya çıkamadığı için eğitim öğretimlerini sürdüremiyor. 6 yıldır rahatsızlığı bulunan çocuğunu ancak Van, Erciş ve Muradiye'de bulunan hastanelere götürebildiğini kaydeden baba Dilek, şu ana kadar bu hastanelerde uygulanan tedaviden bir sonuç alamadığını söyledi. Baba Dilek, doktorların kendisine çocuklarının iyileşmeyeceğini de ifade ettiklerini anlattı.

İnşaatlarda çalışarak geçimini sağladığını ifade eden baba Dilek, diğer kız çocuğunun ise bir yaşına geldikten sonra aynı hastalığa yakalandığını kaydederek, "İki kızım da bir yaşına geldiğinde yüzlerinde bu yaralar çıkmaya başladı. Yaralar sadece yüzlerinde ve ellerinde çıkıyor. Bu yaralar nedeniyle güneşe çıkamıyorlar. Bu çocuklarımın durumları beni endişelendiriyor" dedi.

Hastalığın mutlaka bir çaresinin bulunduğu inancını hep taşıdığını vurgulayan baba Dilek, "Ancak benim maddi durumum iyi olmadığı için hiç bir yere götüremiyorum. Erkek çocuklarım dışarıya çıkıyor, okula gidebiliyorlar. Ancak bu iki kızımın dışarıya çıkamaması beni üzüyor. Vicdan azabı duyuyorum. Yetkililer ve duyarlı insanlardan yardım bekliyorum. Kızlarım, teşhisi bile konulamayan bu hastalıktan kurtulmalarını istiyorum. Televizyonu bile elleriyle yüzlerini kapatarak parmakları arasında izleyebiliyorlar. Fakat gözlerinden sürekli akan yaşlardan dolayı elinden hiç mendili düşmüyor. Yemek sofrasında bile onların durumunu görünce lokmalar boğazımda kalıyor. Lütfen bu çocuklarımı kurtarın" diye yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 10:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?