6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kız yurdunda isyan!

Van'da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kız Yetiştirme yurdununda barınan kızlar, yurt müdürü Uğur Çimen'in yurtta başka bir göreve getirilmesini protesto etmek amacıyla yurt içinde isyan çıkardı. Kızlar, kaldığı yurtta yatakları ateşe verdi. Camları kırdı. Olayda krize giren bazı kızlar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün aksam saat 17.30 sıralarında Van Kız Yetiştirme Yurdunda meydana geldi. Yurtta kalan bir grup kız, yurt müdürü Uğur Çimen'in yurtta başka bir göreve getirildiğini öğrenince kaldıkları yurdu ateşe verdi. Kaldıkları odalarda yatakları yakarak pencereden atan kızlar, ayrıca yurdun camlarını kırdı.

İsyanın kısa sürede yurda yayılması üzerine pencerelere çıkan kızlar, ağlayarak olayı protesto etti. Olay yerine itfaiye ekipleri, ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. Yurt yetkilileri ve polisler kızları ikna etmek için büyük çaba sarfetti.

Kız yurdunda olaylar devam ederken, ağlamaktan sinir kirizi geçiren bazı kızlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.


VALİ YARDIMCISI, KIZLARI İKNA ETTİ
Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıkan olaylar, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz'ın devreye girmesi ile saat 18.45 sıralarında sona erdi. Vali Yardımcısı Yılmaz, yurda girerek psikolojik destek alan ve olayların çıkmasına neden olan, kapıların arkasına ranzaları koyan 13 kız öğrenci ile görüşerek onları ikna etti. Bunun üzerine kızlar eylemlerine son verdi.


MÜDÜR, GÖREVE DEVAM EDECEK
Vali Yardımcısı Yılmaz, çıkışta yaptığı açıklamada, kızların müdürlerinin eski görevine dönmesi için bu olayı çıkardıklarını söyledi. Vali Yılmaz, müdür vekili Uğur Çimen'in geçici olarak tekrar eski görevine alındığını belirterek, "Şimdilik herhangi bir problem kalmadı. Kızlar müdürlerinin görevinde kalmasını istiyor. Olay sırasında bazı öğrencilerin ellerinde kesikler oluşmuş. Onların da tedavilerini yurt içerisinde yaptırdık" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 09:18:42
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 17:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?