5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kıza karşılık kız kaçırdılar

Van'da 16 yaşındaki A.S. isimli kızın, ağabeyinin kaçırdığı kızın akrabaları tarafından antrenmana giderken kaçırıldığı iddia edildi.

Abdulkerim S., akrabaları olan B.D.'nin kızı M.D.'yi sevince babasına kızı istemesini söyledi. Van'da bir sitenin kapıcısı olarak çalışan baba Hüsnü S., akrabaları olan D. ailesinin kızını istemek için üç kez kapılarını çaldı. Ancak oğlu işsiz olduğu gerekçesiyle her seferinde kapı yüzlerine kapandı. D. ailesinin tavrını öğrenen Abdulkerim S. ve M.D., ailelerine haber vermeden 4 Ocak günü birlikte kaçtı. Abdulkerim S., D. ailesinden kendi taraflarına üçüncü gelini getirmiş oldu ancak bu durum akraba olan iki aileyi karşı karşıya getirdi.

Yaşanan olayın iki ailenin arasını açtığını belirten baba Hüsnü S., oğlunun davranışını tasvip etmediğini ve kendisinden habersiz kaçtıklarını iddia etti. Büyükleri devreye sokarak bir tatsızlık yaşanmaması için çözüm bulunmasını isteyen Hüsnü S., bu sırada oğlunu ve kaçırdığı kızı alarak Erek Polis Merkezi'ne götürdü. Baba Hüsnü S., çocukların polisteki ifadelerinde kendi rızalarıyla kaçtıklarını belirtmesi üzerine serbest kaldıklarını belirterek, "Bu sırada biz karşı taraftan anlaşmak için haber bekliyorduk. 8 Ocak günü Atatürk Stadyumu'na antrenmana giderken stadın hemen karşısındaki yolda 3 minibüsün içinden inen D. ailesinin fertleri kızımı almak istemiş. Kız kaçmaya çalışırken yere düşünce arabaya alarak kaçırmışlar. Ben olayı akşam saatlerinde duydum. Erek Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldum. Kızımın yaşının küçük olduğunu ve zorla kaçırıldığını anlattım. Kızımın kendi rızasıyla kaçmış olabileceğini düşünmüyorum. İfadelerimiz alındıktan sonra D. ailesinin oturduğu Bostaniçi beldesine
giderek jandarmaya da şikayette bulundum. Jandarma hem n sığınabilecekleri bazı evler için savcılıktan arama kararı alındı. Ancak baskın yapılan evlerde kimse bulunamadı. 5 günden bu yana kızımdan haber alamıyorum" dedi.

Baba Hüsnü S., oğlunun kız kaçırma hadisenin de yanlış olduğunu ancak kızın kendi rızasıyla kaçtığını belirterek, karşı tarafın misilleme olarak kendi kızını kaçırdığını savundu. Baba Hüsnü S., "Kızımı götürdükten sonra karşısına 4-5 erkek çıkarılarak, 'Hangisini istiyorsan seni onunla evlendirelim' teklifinde bulunmuşlar. Ancak kızım bu teklifleri kabul etmemiş. Birkaç günden bu yana bir baba olarak neler çektiğimi kimse bilemez. Kızım başarılı bir sporcu olmak ve hayatını kurtarmak için çalışıyordu.
Henüz 16 yaşında. Açık Lise'yi okuyor. Rızasının dışında evlendirilmesini istemiyorum. Yetkililerden kızımın kurtarılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Kızının ilköğretimden itibaren atletizm ile uğraştığını ve il genelinde katıldığı yarışmalarda birçok kez başarılı sonuçlar elde ettiğini kaydeden baba, İran'da katıldığı yarışmalarda 2 kez dereceye girdiğini ve gelecekte başarılı bir sporcu olacağına inandığını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 13:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dr IP: 78.167.163.xxx Tarih : 14.01.2009 10:58:03

biz insanlığın yada uygar hayatın neresinde kaldık.cahillik dizboyu.kendi halimize turup ağlamalıyız..daha nereye kadar sürecek bu geri kalmışlık..allah sizi affetsin...madem namus diye tutturmuşsunuz gururunuza yediremiyorsunuz tutun saçlarından öldürün gitsin.bu tür olayları çok gördük ama eninde sonunda para ile tatlıya bağlanıyo..anlatmak istediğim ticari bi olaya dönüşecek...kalbimden geçenleri söyleyecek olursam..inşlh tatlıya bağlanır...