5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kızılay'dan kardeş okula ziyaret

KIZILAY'DAN KARDEŞ OKULA ZİYARET

Türk Kızılay Derneği Van Şube Başkanlığı, 'Kardeş Kurum-Okul' projesi çerçevesinde kardeş okulu olan Bostaniçi İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere yardım paketleri dağıttı.

Van Valisi Minür Karaloğlu tarafından başlatılan 'Kardeş Kurum-Okul' projesi çerçevesinde kardeş okul seçilen Bostaniçi İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, maddi durumu iyi olmayan 112 öğrenciye ayakkabı dağıttı. Kardeş okul seçildikten sonra Bostaniçi İlköğretim Okulu'nu zaman zaman ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Özdemir, "Bu ziyaretler sırasında okuldaki öğrencilerin büyük bölümünün maddi durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Kızılay olarak bu öğrencilerimize gerekli yardımda bulunacağız. Bu okulumuzun eğitimde ve sosyal faaliyetlerde, becerilerini tespit ederek faaliyetlere katılmalarını sağlayacağız'' dedi.

Okul Müdürü Metin Karaduman ise, sınıflarda öğrenci mevcudunun en az 50 olduğunu, bu nedenle iyi eğitim veremediklerini söyledi. Okulun yoğun göç alan bir bölgede eğitim verdiğini ifade eden Karaduman, "Bizim bu yörenin velileri, okuma yazma bilmeyen ve göçle gelen ailelerden oluşmaktadır. Öğrencilerin evlerinde kendilerine ait bir çalışma odaları yok. Okulda bin öğrenci eğitim görmektedir. Ancak fiziki şartlara göre bu okulda en fazla 600 öğrenci eğitim görebilir''diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 17:56:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 20:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?