5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kızılderili kıyafetiyle sokağa çıktılar

Van'da dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen miting sırasında seslerini duyurmak için Kızılderili kıyafeti giyerek binanın teras katına çıkan Rakkas Özel Yetenekler Derneği ve Kültür Evi üyeleri, bugün de sokağa indi.

Van'ın işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan dernek üyeleri, dünkü eylemlerinin ardından bugün de halkın arasına girdi. Kızılderili kıyafetleri ile halkın meraklı bakışları arasında garip sesler çıkartan Kızılderililer, vatandaşın ilgisini de çekmeye başardı. Derneklerine doğru tef eşliğinde koşan Kızılderililerin yolun ortasında eylem yapmasına polis izin vermedi. Görenleri güldüren Kızılderilileri birçok vatandaş cep telefonu ile görüntülemeye çalıştı.

Yaptıkları eylemle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rakkas Özel Yetenekler Derneği ve Kültür Evi Başkanı Alaattin Bor, bu eylemi yoğun istek üzerine gerçekleştirdiklerini belirtti. Dünkü olayın ardından dernek telefonlarının kilitlendiğini, birçok kişinin kendilerini tebrik ettiğini ifade eden Bor, bekledikleri desteği bulabilmek için bugünkü eylemlerini halkın arasında yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Hiçbir siyasi partiye bağlı olmadıklarının da altını çizen Bor, amaçlarının sadece Van'ın kültürünü icra etmek olduğunu kaydetti. Her türlü dilde eğitimler düzenlediklerini ve sıkıntılarını her dilde insanlara anlattıklarını da sözlerine ekleyen Bor, "Ama ne yazık ki bu dillerin hiçbiri sorunlarımıza çözüm olmadı. Bu yüzden biz de Kızılderili elbiseleri giyerek derdimizi anlatmaya çalıştık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 17:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?