5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kızılderililer siyasette

Van'da bulunan Rakkas Özel Yetenekler ve Kültür Evi üyelerinin Kızılderili kıyafetleri ile yaptıkları ilginç gösterilerine bir yenisini daha eklediler.

Aşiretin lideri konumunda olan Oturan Boğa lakaplı reis, kemik falına bakarak Van'da bulunan siyasi partilerin durumunu değerlendirdi.

Van Valiliği'nin yanında bulunan dernek binasında toplanan Kızılderililer, aşiret lideri olan ve Oturan Boğa dedikleri reislerini tahta üzerinde taşıyarak sahnenin ortasına getirdiler. Oturan Boğa, eline alıp oturduğu tahtın üzerine attığı kemikleri ek tek bakıp Van'da bulunan mevcut siyasi partilerin durumunu değerlendirdi. Her baktığı kemiği oturduğu tahtın üzerine dizdiği taslara koyan Oturan Boğa, isim vermeden partilerle ilgili yorum yaptı. Kimi partileri gül bahçesine, bazıları ise büyük villalarda yaşayan sultanlara benzeten Oturan Boğa, partilerin tek tek olması durumunda kimseye huzur getirmeyeceğini ancak birleşmesi halinde Van'ın bir gül bahçesine benzeyeceği ve herkesin huzur bulacağını ifade etti. Etrafında toplanan aşiret üyelerine de zaman zaman bağıran Oturan Boğa, bir kaç babadan sonra akraba olduğunu da ifade ettiği ABD Başkanı Barack Obama'dan kıyafet, Kültür ve Turizm Bakanı'nın da ise derneğe yardım istedi. Oturan Boğa, falına baktıktan sonra aşiret üyeleri tarafından tekrar tahtı üzerinde taşınarak sahneden alındı.

Rakkas Özel Yetenekler ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Bor ise derneğin bünyesinde dans, folklor ve müzik gibi değişik grupların bulunduğunu anlattı. Ancak, bazı kişi ve kurumların verdiği vatları yerine getirmemesi üzerine son zamanlarda dernek üyeleri arasında kopmaların olduğu ve ayrılmaların başladığını belirten Bor, Kızılderili grubunun yankılarından sonra derneğe ilginin arttığını anlattı. Bor, "Daha önce 280 üyemiz vardı. Ancak 100'ün üzerinde de başvuru var. Daha da artacağını düşünüyoruz. Bunlar için de ayrı faaliyetler düzenleyeceği" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 14:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?